Redactieblog

303 x bekeken 4 reacties

De broek kan aanblijven

Het was bepaald niet kinderachtig wat er aan sneeuw omlaag kwam deze week. Rondom Zwolle lag een laag van bijna 30 cm. Elk verkeersbord en elk paaltje had een flinke muts van sneeuw.

Ik heb zeker 154 van die bemutste paaltjes geteld, want ik stond in een enorme file en had niets anders te doen. Dat wil zeggen, ik had wel wat anders te doen, maar hoe?
Na een uurtje paaltjes tellen, begon de natuur namelijk flink te dringen. En zodra je dénkt dat je moet, lijkt de aandrang wel steeds sterker te worden.

Toevallig had ik het de vorige avond met een goede vriend gehad over de plastuit. Met behulp van dit tuitje kunnen vrouwen net als mannen, staand plassen en hoeven ze niet langer met hun broek op de enkels in de berm. Dat is namelijk vrij lastig en met een razende sneeuwstorm om je heen, is het ook nog eens een koude aangelegenheid.

Ik was die hele plastuit alweer vergeten, tot ik in de eindeloze file stond. Wat had ik het hulpstuk graag eens geprobeerd! Maar behalve dat, moest ik ook denken aan de mogelijkheden voor boerinnen. Ooit schreef ik over boeren, mannen dus, die snel even ‘op de roosters gaan’. Dat doen ze niet zozeer uit hoge nood als wel uit territoriumdrift. Ze geven daarmee aan: in deze stal ben ik de baas. Maar met een plastuit lijkt me dat niet langer vanzelfsprekend.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem van den Akker

  Och, vindingrijkheid helpt de emancipatie. Daar zijn ze trouwens op andere plaatsen in de wereld op sommig gebied verder. In Mocambique heb ik eens een vrouw tegen een boom zien staan plassen. Vraag me niet precies hoe, maar wel waar. Maar het blijft een gezeik!! Groeten.

 • no-profile-image

  Max Vanderlubbe

  Had ik nog niet van gehoord. Plastuit, toch, inderdaad, het woord is in de nieuwe Van Dale te vinden :-) Een uitvinding die eigenlijk direct na het wiel gevonden had moeten worden.

 • no-profile-image

  henny

  Juist. You go girls!

 • no-profile-image

  janssens

  Heel interessant denk ik als het dringend is.

Of registreer je om te kunnen reageren.