Redactieblog

297 x bekeken 1 reactie

Adviseurs? Wegwezen!

Mannen accepteren niet snel hulp en boeren al helemaal niet. Het is de bekende boerentrots. „Waarom zouden wij hulp nodig hebben?” Die gedachtegang kan ik wel volgen.

Mannen accepteren niet snel hulp en boeren al helemaal niet. Het is de bekende boerentrots. „Waarom zouden wij hulp nodig hebben?” Die gedachtegang kan ik wel volgen. Immers, zonder hulp en advies van derden hebben boeren hun bedrijf in de benen weten te houden. En dan komt daar ineens een kwibus aan de deur die zichzelf adviseur noemt en die advies wil komen geven. Wat denkt hij wel? Wegwezen!

Pasgeleden sprak ik een adviseur die op een dergelijke manier de deur was gewezen. Maar wat de betreffende boer niet wist, was dat de adviseur niet zomaar langs kwam. Hij was gebeld en wel door de vrouw des huizes. Die vond namelijk dat er wel degelijk hulp moest komen. Zij zag haar echtgenoot namelijk steeds drukker worden. Nergens had hij nog tijd voor, hij was alleen maar aan het werk. Zelf vond hij het allemaal nog wel meevallen, maar zijn vrouw was het zat. Ze wilde er met hem over praten, maar ook daarvoor was hij te druk. Waar moest hij die tijd vandaan halen? Nou, daar kwam die adviseur dus voor.


Op aandringen van zijn vrouw ging de boer overstag en accepteerde de hulp. Inmiddels is hij een halfjaar verder. Het proces van onthaasten is moeilijk en hij is nog niet waar hij wezen wil. Maar hij brengt nu twee keer per week zelf zijn kinderen naar bed en ook is hij alweer een keer met zijn vrouw naar de bioscoop geweest. Kortom: het begin is er.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    A.H.Stegeman

    De prioriteiten zijn verlegd. Natuurlijk heeft die boer geen tijd, dat had zijn vader vroeger ook niet en ook zijn grootvader niet. Maar de tijden zijn veranderd en doen vaders datgene waar ze vroeger niet aan wilden denken. Nu moet er een adviseur aan te pas komen om daar verandering in te brengen. Dat is niet nodig als iemand AOW krijgt. Dan zegt ons boertje niet van... dat kreeg mijn grootvader ook niet dus.... maar die AOW pakt hij wel. Het is maar net zo het 'm uit komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.