Redactieblog

Plashouding zegt niks over kwaliteit

Radicaal feministische stukjes, dat vinden veel mannen van mijn schrijfsels. Zelf vind ik dat nogal meevallen, maar ik kan me voorstellen dat mijn schrijfsels bij mannen soms een beetje steken.

Dat moet dan maar want wie iets te melden heeft, bereikt niet veel met genuanceerde opmerkingen.
En er is heel wat te melden. Zo las ik in het Britse maandblad Farmers Weekly dat het nog steeds niet fleurig gesteld is met de financiële positie van boerinnen. Ook al werken ze volledig mee op het bedrijf, bij een eventuele echtscheiding komen ze er vaak bekaaid af. Het Britse netwerk van plattelandsvrouwen signaleert dat (mannelijke) rechters nog steeds van mening zijn dat mannen het geld verdienen en de vrouwen daarbij slechts een hulpje zijn.

Datzelfde idee heerst rondom bedrijfsoverdracht. Dochters zijn nu weliswaar beter af dan -pak hem beet- 50 jaar geleden, maar vergeleken bij zoons, vallen ze nog steeds in het niet. Er blijft bij de ouders een onuitgesproken voorkeur voor een zoon als opvolger.

Dit zijn typische voorbeelden van sekse-discriminatie en voor wie het nog niet wist: dat is strafbaar. Maar het is ook vooral stom. De kwaliteiten om een bedrijf te runnen, zijn niet afhankelijk van de houding waarin je plast.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.