Opgerekte dienstverlening

Henk Dokter
Dat zou ook onredelijk formalisme zijn, omdat de Dienst Regelingen de zaakjes zelf niet goed voor elkaar had.

Formulieren werden niet of verkeerd verzonden. Wilde je er over bellen dan was die dienst moeilijk bereikbaar.Wat al werd verwacht staat nu in een officieel bericht van de Dienst Regelingen.

De overheid gaat 'verstandig' om met die datum, zoals minister Veerman al aankondigde. Het is natuurlijk on-aan-vaard-baar dat veehouders de derogatie mislopen als gevolg van ambtelijke gebreken. Ik ben zeer benieuwd hoeveel boeren zich straks melden omdat ze niet de derogatie hebben ontvangen waarop ze wel hebben gerekend.

De handelwijze van de DR blijft mij ook vandaag verbazen. Ze draagt de boodschap uit dat wie nog op 1 februari een formulier aanvroeg of aanmaakte op de website nog in aanmerking komt, mits je dat snel opstuurt. Maar het elektronische formulier staat vandaag , 3 februari, nog steeds op de website van DR.

Ik maak daaruit op dat je ook nog na 1 februari elektronische aanvragen kunt doen, in feite net zo lang als het formulier op de website toegankelijk is. Is dit nu inconsequent, of gewoon opgerekte dienstverlening? Ik hoop het laatste.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.