Redactieblog

358 x bekeken

Het nut van spierballen

Vorige week schreef ik dat vrouwen het sterke geslacht zijn en niet mannen.

Een lezer, uiteraard van het mannelijke geslacht, siste me toe: geloof je dat nou zelf? Ja dus. Ik sta nog steeds voor de volle 100 procent achter die bewering, omdat ik er vrijwel elke dag met mijn neus bovenop word gedrukt.
Neem nou vorige week. Ik was op bezoek bij een pasgetrouwd stel. Hij zat al jaren tussen de koeien, maar zij komt uit de stad. Daar bruiste het altijd van leven. De overgang naar het stille platteland was dus wel heel erg groot. Maar geen nood, daar werd aan gewerkt. Ze lakte haar nagels en deed lippenstift op net zoals ze dat in de stad ook altijd had gedaan. Vervolgens trok ze een overall aan. Zo, en nu aan de slag.

In no time leerde ze het bedrijf van binnen en van buiten kennen. En omdat ze een buitenstaander is die niet gehinderd wordt door kennis, legde ze feilloos de vinger op de zwakke plekken. Ze zag al snel dat er met alleen de melkerij geen dikke plak kaas op de boterham zou komen. Nu buigt ze zich over de mogelijkheden waarop dat wel kan. Ze heeft plannen zat. En zoals zij, zijn er zo veel vrouwen. Ze beginnen een zorgboerderij, geven workshops, organiseren kinderfeestjes of geven schilderlessen aan huis.

Elke keer als ik zo’n verhaal hoor, verbaas ik me over het enthousiasme en de energie die deze vrouwen uitstralen. Vaak zijn ze in staat het gezinsinkomen meer dan royaal aan te vullen met hun bedenksels. Ik bedoel maar: vrouwen zijn wel degelijk het sterke geslacht. Ze hebben weliswaar minder spierballen, maar zeg nou zelf, wat heb je aan spierballen als je er nauwelijks wat mee verdient?

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.