Redactieblog

345 x bekeken 21 reacties

Hoe lang zijn boerentenen?

Zeg iets over langzame trekkers en er komt zó veel reactie dat de servers hier op de redactie staan te roken.

Neem nou mijn idee om de achterkant van kippers te versieren met hippe teksten of foto’s. Ik dacht nog: leuk idee, daar hebben we allemaal wat aan: boeren én burgers. Typisch geval dus van een win-winsituatie. Maar wat krijg ik? Een bak vol gal. Mevrouw (ik dus) zeurt. Als mevrouw geld zou verdienen met zeuren, zou ze stinkend rijk zijn, burgers moeten meer rekening houden met boeren, en meer van dat soort creatieve opmerkingen. Heel erg leuk allemaal maar bij lange na niet leuk genoeg om achterop een kipwagen te plakken.

Want dat was het ENIGE waar ik om vroeg: leuke teksten om het begrip tussen boer en burger te vergroten. Maar het is wel duidelijk dat dat niet zal lukken. En dat ligt niet alleen aan burgers. Boeren hebben kennelijk helemaal geen zin om energie te steken in het overbruggen van de kloof. Uit de reacties op vele hiervoor geschreven weblogs blijkt het overduidelijk: iedereen moet buigen voor boeren en ze behandelen met alle egards. Alsof het koningen zijn. Want, zo vinden ze zelf: wie de boeren laat stikken, die heeft niks te bikken.

Los van de vraag of dat waar is of niet, zou ik willen zeggen: kom op boeren, niet van die lange tenen. En een beetje meer humor graag.
Vanaf deze plek wens ik u een fijn kerstfeest.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Marcel Schoenmakers

  Ook een prettig kerstfeest voor jou.

 • no-profile-image

  jeroen

  ach mens ga toch fietsen

 • no-profile-image

  Nico de Win

  Kennelijk heb ik ergens iets gemist. Het lijkt mij een fantastisch plan om achterop agrarische vervoermiddelen wat teksten te vermelden. Op een gierton hang je dan een bordje "Plantenvoeding". Bij een veewagen wordt het "Veetaxi" of als het jonge dieren betreft "Schoolbus". Op een kipper akkerbouw producten zou je iets kunnen hangen van "Frietjes in spe". En de silagewagen doop je om in "Groentevervoer". Ik noem zelf mijn voermengwagen ook altijd "Stamppotwagen" als mijn neefjes (3-8 jaar) nog eens op de boerderij komen.

 • no-profile-image

  ben

  het is prima om teksten bij herhaling te plaatsen op plekken die opvallen. Deze teksten zullen alleen maar positief overkomen bij de consument. Belangrijk is goede en korte teksten over wat een boer allemaal voor zorgt en hoe goed die verzorging is. Hier juist mee beginnen. Zo snel mogelijk.

 • no-profile-image

  toon

  En gelijk heb je.

 • no-profile-image

  ikke

  Over lange tenen gesproken: begin even bij jezelf. Verder wil een boer helemaal niet behandeld worden als een koning maar gewoon als mens. Dat een boer voor zijn werk een (langzame) tractor heeft en op van die nostalgische smalle landweggetjes rijdt. Dat komt omdat hij daar woont en werkt. Een beetje respect van het overige verkeer zou een aangename verrrassing zijn. Al zou er alleen bestemmingsverkeer rijden dan wordt het weer landelijk rustig op deze mooie weggetjes. Daar zijn deze weggetjes voor bedoeld. PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN STRESSLOOS NIEUWJAAR!

 • no-profile-image

  gert harmsen

  Ik vindt het een prima idee. Gewoon doorgaan dus. Fijne feestdagen gewenst! groeten Gert

 • no-profile-image

  Leo Dorresteijn

  Mens, ga koken !!

 • no-profile-image

  jan van gelder

  Deze Brabantse uitspraak past bij uw artikel en we hebben 'm al op onze graafmachine staan! "'t kumt allemaol goed".

 • no-profile-image

  marnix

  Magreet.. je hebt gelijk. De boer is een verwende ondernemer aan het worden die denkt dat de werled om hem draait. Laten we niet iedereen over 1 kam scheren, maar je wordt er inderdaad moedeloos van soms. We hebben zelf een groot loonbedrijf en we worden soms gek van die zeur boeren. En dat wordt alleen maar erger. Als ze echt ondernemers waren was het gros krijsend failliet gegaan. Met een BAK aan subsidie je bedrijf draaiend houden en al je leveranciers uitkleden.. Er moet drastisch wat veranderen. De gemiddelde boer is het verwende jongetje van de klas aan het worden. Echt zielig gewoon.

 • no-profile-image

  marnix

  Je hebt inderdaad gelijk Magreet. SOmmige chauffeurs en boeren worden het verwende jongetje van de klas. Dat gaat vervelen. En uiteraard kun je stoer vermelden dat je de schakel in de voedselketen bent, maar met een BAK subsidie een bedrijf runnen kan iedereen. Als een boer een echt bedrijf had vergelijkbaar met een NV of BV dan gingen ze krijsend failliet. Laten ze maar eens pas op de plaats maken. DAt wordt hoog tijd.

 • no-profile-image

  rflipsen@conceptsfa.nl

  Je had natuurlijk ook gewoon een positieve reactie kunnen gebruiken om je column te vullen. Een goed voorbeeld doet immers volgen. Maar in plaats daarvan draag je bij aan een kloof (al zou die al bestaan) door negatief te berichten over de reacties die je ontving. Een leuke tekst is schrijven is jou kennelijk ook te veel gevraagd. De boeren die op je op column reageerden hebben gelijk: je zeurt, mevrouw. Probeer het de volgende keer eens met humor. Ik ben er van overtuigd dat jij dan ook leuke reacties zult krijgen.

 • no-profile-image

  may

  Hoi Margreet, Heb als boerin jouw beide columns maar es ff gelezen. Rijd zelf geen trekker, maar jouw idee vind ik prima. En die lange tenen vallen hier thuis heel erg mee. Humor is gezond en relativeert heel veel!!! Laten we dat onthouden en het met elkaar als boeren, burgers en buitenlui leefbaar houden. Goede feestdagen gewenst iedereen en voor 2007 een humorvol leven!

 • no-profile-image

  harige harry

  Margreet snap jij nou helemaal niet hoe moeilijk wij boeren het hebben. Terwijl onze machines steeds breder worden, worden de wegen alleen maar smaller lijkt het wel. En dan moeten we van jou ook nog rekening houden met andere weggebruikers. De lezers van Boerderij weten wel beter: het moet andersom. Laat die burgers hun auto's maar beschilderen met kreten waar wij om kunnen lachen. Je denkt toch niet dat programma's als 'boer zoekt vrouw'zo maar uit de lucht komen vallen. We zijn nou eenmmaal in trek. En daar zou de maatschappij best iets meer rekening mee mogen houden. Maar wat doen die burgers? Ze kiezen een Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. Alsof wij die beesten voor ons plezier zo min mogelijk ruimte geven. We moeten uiteraard wel wat kunnen verdienen om die brede trekker te kunnen betalen. HH

 • no-profile-image

  fons sleutjes

  Hoi ik vind het een goede zaak positieve spreuken op giertanks en kippers op silagewagens. Hierdoor wordt een burger die achter een kipper zit tenminste afgeleid van ergernis van langzaam etc etc

 • no-profile-image

  diny plas

  Zal wel komen dat ik een ´aardappelmeisje´ ben die jaar-rond met tractortje/pootmachientje/kippertjes/rooimachientje rondknort, maar vind het geweldig idee. Zo kun je je eigen product, bedrijfstak etc. promoten. Poters van Plas, een goed begin voor een goed gewas! Misschien zijn mannen wel te ´kortzichtig´...voor dit soort ideeën...'k Maak al jaren ´Plasjes´ i.p.v. ´Loesjes´ en reacties zijn positief! Waarom zou je je vervoersmiddel niet gebruiken voor reclame? Goedkoper dan folders.

 • no-profile-image

  Luc Callemeyn

  Waren de reacties op uw vorige weblog dan zo geweldig gallig? Ik heb ze even nageteld, (ongeveer) zes reacties geven aan dat je aan het zeuren bent, drie komen af met een creatieve spreuk, eentje vind het wel grappig, en zeven voelen zich al ellendig genoeg om door het verkeer te laveren en de burger te hinderen dat ze er niet nog een “leuke” spreuk op hun achterkant gaan zetten. Volgens mij zoek je een beetje de sensatie, en Boerderij is commercieel genoeg om dat maar meteen op zijn Nieuwsbrief te zetten. Lekker lezen, die gallige reacties van de boeren. De voorzet is gegeven, Boerderij heeft vroeger wel al eens leuke stickers gemaakt die de trots van de boer om zijn werk duidelijk maakten. Ik wacht tot ik er nog eens eentje tussen mijn abonnement kan vinden. Overigens, de reacties op Uw weblog tonen NIET de staalkaart van de gemiddelde Nederlandse boer, iedereen kan zijn gal spuien onder een anonieme naam, en dat is voor sommigen een uitnodiging om wat meer gezouten de mening te zeggen. Of onwaarheden. Voor hetzelfde part onderteken ik straks als “JanPeterBalkenende” of als “MarianneThieme”, geen mens kan er wat aan doen. Moeten jullie ook wel eens wat aan doen vind ik. www.boerenblog.blogspot.com

 • no-profile-image

  hanneke

  Ik weet wel een paar leuke zinnen om achterop een kipper te zetten. Je ziet deze ook vaak achterop vrachtwagens: - Dames pas op;De mijne is .. meter lang! verder: - inhalen op eigen risico of misschien een leuke foto van (één van je) kinderen, met als motto: hij/zij moet ook eten Het probleem met het oplaten van dit soort ballonnetjes is dat degenen die zich er het meest aan storen, heb eerst en hardst lopen te schreeuwen. Verder is er uiteraard het kosten aspect. Wie gaat dergelijke (prijzige) uitingen betalen? Voor de meeste boeren is de kipper een gebruiksvoorwerp dat veel en vaak vies wordt. Een spreuk of plaat achterop houdt dan dus veel extra (schoonmaak) werk in. Ik hoop hiermee de totale hoeveelheid aan reacties een iets positiever tintje te geven. met vriendelijke groet

 • no-profile-image

  henk

  Beste Margreet, Ik heb de reacties van de boeren niet kunnen vinden. Maar ik ben het volledig met de commentaar eens! Respect, draagvlak, begrip of hoe je het dan ook noemt moet je verdienen. Niet eenmalig maar structureel.

 • no-profile-image

  strontboer

  goed idee, ik ga mn ddb bord achter de stronktank knuppen, valt ie nog een beetje op!!!!

 • no-profile-image

  chris

  goed idee margreet wat dacht je van op een giertank zonder poep geen groentesnoep of op een opraapwagen weer een vrachtje grondstof voor melk en marnix ben je vergeten wie de loonwerker betaald of dat nu subsidie is of niet maar het zijn wel jullie klanten "de boeren; dus geen boeren geen loonwerker dus jij ook geen geld dus jij moet helemaal niet klagen dat jullie niet genoeg verdienen is jullie eigen schuld jullie willen toch ook alleen meer en meer

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.