Redactieblog

416 x bekeken 6 reacties

De overeenkomst tussen katten en vrouwen

Niet iedereen is een kattenliefhebber. Margreet Welink komt daarachter tijdens het bezoek aan een boer. Hij vergelijkt de door hem verafschuwde dieren met vrouwen.

“Verrek, jonge katten!” De boer waarmee ik een geanimeerd gesprek stond te voeren over het zachte weer, veranderde acuut van houding. Het ene moment was hij nog vriendelijk en ontspannen, het volgende moment was hij grimmig en gespannen. Net of hij die katten met zijn blote handen wou fijnknijpen. “Dat wil ik ook”, zei hij. En hij meende het.
Vanaf de hooizolder keken drie kleine kattenkopjes over de rand. Opmerkelijk, jonge katten in december, dat zie je niet vaak. Daar had de boer geen boodschap aan. Lente-, zomer- herfst- of winterkatten waren voor hem allemaal hetzelfde. Mormels. Rotbeesten. Dood moesten ze, en gauw.

Nuttige dieren

Ik begreep het niet zo goed. Katten zijn toch nuttig? Ze vangen toch muizen en ander ongedierte? Maar dat bleek niet het probleem. Hun ongebreidelde voortplanting , dát was het probleem. Eén of twee katten, soit. Maar als je niks deed, had je er in een mum van tijd tien, twintig en meer. Het was laden en lossen met die beesten.

Ik opperde dat een sterilisatie … Maar dat was geen optie. Te duur. En bovendien, probeer die krengen maar eens te vangen. Ze verstoppen zich op de hooizolder en ineens na 6 weken komen er jongen tevoorschijn. “Je hebt er gewoon geen vat op”, zei de boer. “’t Zijn net vrouwen.”

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerrit

  Wat een oen die boer! Waarom heeft hij geen vat op zijn vrouw?

 • no-profile-image

  Lijntje Moons

  Tsja, wat moet je hier nu mee, heeft deze boer het nu over het gedrag van vrouwen in het algemeen, of wellicht over zijn eigen levenspartner. Ik ga er nu even van uit dat dat een vrouw is.....krijgt hij isschien wel eens een krab of een blaas bij ongewilde avances of heeft hij een boven zijn hoofd groeiende kinderschare? Beetje typische reactie van deze man, in het voorjaar zijn er altijd acties om met korting de poes of de kater te steriliseren of te castreren. Maak daar gewoon gebruik van, op de nota van de dierenarts valt zo'n ingreep heus niet op, je gaat daar niet van over de kop en je hoeft geen katjes meer dood te maken. Ook katten zijn boerderijdieren en je hebt ook de plicht om daar goed voor te zorgen en zonodig in te grijpen om misstanden te voorkomen.

 • no-profile-image

  francois

  Typisch een boer met teveel tijd over. Wil zijn hele erf, inclusief katten en ook zijn vrouw volledig onder controle hebben. Tijd voor een tweede tak of een bijbaantje zou ik zeggen. Heeft ie wat te doen... Verder: Ik vind het een denigrerende opmerking, mijn katten liggen de hele dag te slapen, mijn vrouw niet.

 • no-profile-image

  antoon

  Ik ben ook veehouder en als hier jonge katten zijn is het mak maken, enten en op internet zetten zo kwijt.

 • no-profile-image

  jan koops

  Ik kan de reactie van die boer begrijpen, maar waarom de katten waneer ze krols zijn even wat Ivomec over het voer. Of gebruikt z'n vrouw geen anti-conceptie? Is het probleem toch ook opgelost?

 • no-profile-image

  janneke

  De katten krijgen meestal melk op de boerderij doe daar maar wat kalmeringsmiddel in en je hebt ze zo. Sterilisatie is ook in bepaalde weken bij de dierenarts (bijna) gratis. Dus als je het echt zou willen is het geen probleem.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.