Redactieblog

3 reacties

De buurvrouw

,,Let op, zo meteen komt er iemand een kopje suiker lenen.” De boerin waar ik op bezoek was, deed die mededeling terwijl ze met een half oog de deur in de gaten hield.

En waarachtig. Ik deed net een scheut melk in mijn koffie toen de deur openging en een stevige dame de keuken binnenstapte. ,,Goeiemorgen, heb jij voor mij een kopje… heehallo!” Ze zag me ‘toevallig’ zitten en schoof er direct bij. Een vragenvuur volgde. Wie ik was, wat ik kwam doen, of ik thuis ook een boerderij had en of ik kinderen had.

De boerin zelf keek wanhopig. ,,Dit is iemand van Boerderij en die komt voor een interview. Zou je ons alleen kunnen laten?” Natúúrlijk kon dat. Uiteráárd. Maar ze ging niet, want ze had nog zo veel te vragen en te vertellen. Achter haar rug ergerde de boerin zich groen en geel, maar dat hielp niets.

Ik amuseerde me nogal om de hele situatie. In no time wist ik alles van het dorp, van de buren, van het plaatselijke café waarvan de eigenaar pas jaren na zijn huwelijk erkende dat hij eigenlijk homo was… Toen de dame weg was, viel er een stilte. De boerin staarde een tijdje uit het raam, haalde toen diep adem en zei: ,,Dat was dus mijn schoonmoeder…”

Tja. Wat moest ik daar nou op zeggen? Het leek me wel een leuk mens, maar of ik dat ook zou denken als ze mijn buurvrouw was… Geen idee. Men zegt niet voor niets dat je elkaars schoorsteen niet moet zien roken.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  chris

  en waar ging het interview over ?

 • no-profile-image

  Hilde Uleyn

  Beste, Ik herken deze situatie zo goed, omdat ook mijn naaste buurvrouw mijn schoonmoeder is.Maar uit deze situatie heb ik vooral geleerd om niet hetzelfde te doen bij mijn dochter en haar vriend die samenwonen. Er is ondanks alles steeds een positieve kant; hoe vervelend de situatie ook kan zijn.

 • no-profile-image

  anne

  Natuurlijk is het makkelijk als je schoonouders op hetzelfde erf wonen, maar het heeft zo ook zijn nadelen. Vooral omdat dat het ook altijd hun erf is geweest, menen ze dat ze ook bepaalde dingen kunnen/mogen doen, die ze wanneer sprake zou zijn van andere buren ze niet in hun hoofd zouden halen om te doen. het samenwonen op een erf is en blijft een kwestie van geven en nemen. Accepteer dat je schoonmoeder of -dochter bepaalde dingen anders doet dan jij zou doen. En wanneer je vindt dat je ergens iets van moet zeggen, probeer het dan op een positieve manier te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.