343 x bekeken

Varkensflat in Amsterdam

Wie enkele bekende Nederlanders van dichtbij in actie wil zien, moet woensdag 29 november tussen 10.00 en 18.00 uur even de Dam in Amsterdam aandoen.

Wie enkele bekende Nederlanders van dichtbij in actie wil zien, moet woensdag 29 november tussen 10.00 en 18.00 uur even de Dam in Amsterdam aandoen. In het hart van ons koninkrijk voert Milieudefensie dan actie met een menselijke varkensflat. In enkele gestapelde kooien zullen enkele bekende Nederlanders dan zuchten; onder hen cabaretier Vincent Bijlo en deelneemster Marieke van Boer zoekt Vrouw.

Stop fout vlees

Met de mensenflat wil Milieudefensie handtekeningen scoren voor de sinds de zomer lopende actie Stop Fout Vlees. De bedoeling: met een zogeheten burgerinitiatief 40.000 handtekeningen van volwassen Nederlanders verzamelen.

Tumult

Als dat lukt, wil Milieudefensie de Tweede Kamer oproepen een einde te maken aan de ‘bio-industrie’. Het gaat goed met de actie, vertelde een woordvoerder van Milieudefensie me zojuist. De organisatie verwacht dat het benodigde aantal van 40.000 krabbels morgen wordt gehaald. Al heeft de Kamer volgens de Partij voor de Dieren en Milieudefensie nu een diervriendelijke meerderheid die de messen al slijpt tegen de sector, afschaffing van de intensieve veehouderij is geen kwestie van even het onderwerp agenderen. Maar goed, het tumult zal er niet minder om zijn, en de negatieve beeldvorming voor de vele veehouders die zeer serieus en gewetensvol met hun dieren bezig zijn ook niet. De knuppel gaat weer eens in het hoenderhok.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.