309 x bekeken

Groot dierenboek voor Beatrix

Eerst lobbyde de Partij voor de Dieren voor stemmen. Maar zaterdag 25 november lobbyt ze bij niemand minder dan Koningin Beatrix.

Eerst lobbyde de Partij voor de Dieren voor stemmen. Binnenkort doet ze dat middenin de Tweede Kamer. Maar zaterdag 25 november lobbyt ze bij niemand minder dan Koningin Beatrix. De PvdD wil haar dan met een speciaal geschenk duidelijk maken hoezeer burgers begaan zijn met het welzijn van dieren.

Netelige taak

Morgen namelijk ontvangt Hare Majesteit fractievoorzitters van de kleinere politieke partijen om te horen hoe het van hen verder moet met de vorming van een nieuw kabinet. Nooit eerder tijdens haar ruim 26-jarige koningsschap stond Beatrix waarschijnlijk voor zo’n netelige taak.

Ongebruikelijk

Dus zal ze met belangstelling luisteren naar de visies van onder anderen Alexander Pechtold (D66) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren, PvdD). Die laatste echter geeft de Koningin meer dan zij heeft gevraagd. Namelijk een groot boek met bijna 450 brieven, faxen, e-mails en tekeningen van burgers die zich zorgen maken over dierenwelzijn. Op dit moment wordt die stapel gebundeld door de boekbinder.
Naast politieke adviezen om mee te puzzelen heeft Majesteit daarmee dit weekend ook een dik boek om eens met een glaasje sherry door te bladeren. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laat weten dat het weliswaar ongebruikelijk is om de Koningin meer aan te bieden dan advies in de vorm van een voorwerp, maar zoals de RVD het stelt: ,,Er staat ook nergens dat het niet zou mogen.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.