Redactieblog

357 x bekeken

Weblog Vergaderboer

Glastuinbouw leert het nooit.

Daar gaan we weer. LTO Noord Glaskracht en de ZLTO-vakgroep Glastuinbouw staan lijnrecht tegenover elkaar.
De tijden van weleer herleven. Want wat gebeurde er?
LTO Noord en de Stichting Natuur een Milieu hebben een actieplan gepresenteerd om de reductie van de CO2-emissie met 45 procent terug te dringen. De ZLTO vindt het plan te ambitieus en distantieert zich er van. Volgens hen is het niet haalbaar. Dus wordt weer met twee monden gepraat.

Dom, dom, dom. Hebben we dan niet geleerd van de ellende van enkele jaren geleden? We hebben toch gezien dat met twee monden praten niets oplevert. De beslissers in de politiek gaan dan helemaal hun eigen weg.Wedden dat ze gniffelen in Den Haag?

Ik heb te weinig inzicht in wat haalbaar is in de glastuinbouw. Daar gaat het me ook niet om. Het gaat om het foute spel dat wordt gespeeld. LTO-Noord had nooit eenzijdig een overeenkomst met de Milieumensen moeten afsluiten. Het feit dat voorzitter Mirjam de Rijk van de Stichting Natuur en Milieu de LTO met de overeenkomst complimenteert zegt genoeg. Ook hier geldt het gezegde: "als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen".

LTO Noord is zijn kippen kwijt. Het vervelende voor de ZLTO is dat ze zonder er wat aan kunnen doen ook hun kippen zien verdwijnen. Dat is sneu. Dat kan LTO Noord Glaskracht zich aantrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.