Redactieblog

Hoogervorst gokte en verloor

Tuinders hebben het moeilijk. De energiekosten stijgen snel. De CO2-emissierechten baren zorgen. Dus alle hens aan dek om de crisis te bezweren.

Frans Hoogervorst van Glaskracht en Aad van Dijk van LTO-Noord zijn er druk mee. Ze willen vooral alle tuinders weer lid maken van de organisaties om samen een vuist te maken.

Want veel tuinders haakten vorig jaar af toen Frans Hoogervorst als LTO-bestuurder de nieuwe organisatie Glaskracht uit de hoge hoed toverde. Ze bedankten voor de LTO, maar werden niet lid van Glaskracht.
Hoogervorst wil deze leden nu weer terug. "Het zou vanzelfsprekend moeten zijn om lid te zijn", zo mort hij over de grote aantallen leden die afscheid namen.

Hallo! Vergeet Hoogervorst dat hij de aanleiding was van de onsmakelijke vechtpartij tussen LTO en Glaskracht? Dat juist zijn tweeslachtige houding de tuinders deed besluiten de organisaties de rug toe te keren?

Nee, beste meneer Hoogervorst, u was vorig jaar de spil van de organisatorische crisis in de georganiseerde tuinbouw. Met als gevolg dat LTO veel leden verloor en dus minder invloed kreeg. Glaskracht kreeg echter te weinig leden om een vuist te maken. Dus is er helemaal geen vuist meer.

Dat heeft Hoogervorst opgelost door met Glaskracht aan te schurken tegen LTO-Noord. Het resultaat van zijn gehannes: twee organisaties in de tuinbouw die samenwerken, maar samen minder leden vertegenwoordigen.
Daarom is Hoogervorst volstrekt ongeloofwaardig om belangenbehartiger voor de tuinbouw te zijn. Hij heeft als LTO-bobo gegokt met het oprichten van Glaskracht en verloren. Een goede bestuurder neemt zijn verlies en stapt op.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.