Redactieblog

Vrouwen zijn controlfreaks

Op deze plek heb ik al een paar keer geschreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Dat pakte voor de man niet altijd gunstig uit. Een lezer liet me weten dat ik allemaal vooroordelen aanhaal en die ook nog eens bevestig. Dat klopt, maar daarmee is niet gezegd dat wat ik schrijf niet waar is. Dat is het namelijk wel, al snap ik best dat mijn bevindingen soms een beetje steken.

Voor de mannen die ik al schrijvende geprikt heb, heb ik deze keer een blij bericht: vrouwen zijn ook niet perfect. Ze zijn namelijk controlfreaks. Ze kunnen niets overlaten aan een ander.
Daar werd ik onlangs weer eens met mijn neus bovenop gedrukt. Ik was ergens op bezoek voor een artikel. Het was de bedoeling dat ik zowel hem als haar zou spreken. Maar eenmaal aan de keukentafel, liep zij steeds weg om zich ergens mee te bemoeien: ‘Jos, ruim je laarzen nou eens op!’ ‘Marjon, je moet zo naar blokfluitles!’ Pieter, heb je ook ónder de bank gestofzuigd?’

Ik werd er gek van. En Jos, Marjon en Pieter ook, vrees ik. De enige die stoïcijns bleef, was manlief. Maar hij bleef deze keer dan ook buiten schot. Tenminste, dat dacht ik. Hij wist echter wel beter. Toen zijn vrouw even naar buiten liep om daar iets te regelen, keek hij me aan en fluisterde: „Als de kinderen straks buiten zijn, ben ik aan de beurt. Let maar eens op.” En ja hoor. Toen ze weer aan tafel kwam zitten, keek ze ineens haar man indringend aan. „Zeg, trek je straks voor de foto nog wel even een andere bloes aan? Doe die grijze maar, die over je stoel hangt. Die is tenminste schoon.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.