Redactieblog

425 x bekeken

Tijdwinst voor mannen

"Mijn vrouw kan koken en strijken tegelijk en dan voert ze tussendoor ook nog een telefoongesprek"vertelde een varkenshouder mij deze week.

Hij schudde zijn hoofd alsof hij het nog steeds nauwelijks kon bevatten, terwijl hij toch al 20 jaar met haar getrouwd was. Zelf kon hij slechts één ding tegelijk. Hij had wel pogingen gedaan om handelingen te combineren, maar dat was niets geworden. Alles ging mis en hij had het niet opnieuw geprobeerd.

Liever één ding goed doen dan tien maar half, zo denken veel mannen erover. Maar voor vrouwen is dat moeilijk te vatten. Niet zelden worden ze er kriegel van. „Hij zit maar te niksen”, mopperen ze dan. Terwijl de man in kwestie er heel anders over denkt. Hij leest bijvoorbeeld de krant, dan kan hij toch niet tegelijkertijd koffie zetten? Er zijn wel hulpmiddeltjes uitgevonden om de man te helpen. Automatische afname in de melkstal bijvoorbeeld. Of handsfree bellen in de auto. Dat is wel handig, maar zo leert hij het nooit.

Is het erg dat mannen maar één ding tegelijk kunnen? Ja. Want daardoor hebben ze het altijd druk. Ik kom het dagelijks tegen, mannen die vermoeid zeggen: boer zijn is geweldig, maar je bent nooit klaar. Volgens mij zou het een heleboel schelen als mannen vanaf nu gaan proberen meer dan één ding tegelijk te doen. Ik weiger te geloven dat dit verschil met vrouwen genetisch bepaald is en dat er dus niks aan te doen zou zijn. In het begin gaat er vast van alles fout. Maar oefening baart kunst. En het levert wel degelijk wat op: tijdwinst.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.