Redactieblog

1 reactie

Territoriumdrift

We stonden gezellig tegen het voerhek geleund, de veehouder en ik. Tot hij plotseling even wegmoest. De natuur riep.

Ik dacht nog: die gaat even naar binnen, maar nee. Hij zocht een hoekje op in de stal en liet vervolgens op de roosters de natuur zijn gang gaan.
Daar had ik geweldig veel lol om. Het valt me vaker op aan boeren. Niet zozeer dat ze op de roosters plassen, maar wel dat ze zich niet anders voordoen dan ze zijn. What you see is what you get.

Het is overigens wel typisch mannengedrag. Ik ben nog nooit een boerin tegengekomen die even ‘op de roosters’ ging. Dat mannen het wel doen is volgens mij niet alleen uit gemakzucht, al zullen ze stellig beweren van wel. Maar als dat zo was, dan zouden ze wel naar een echt toilet gaan als dat in de buurt zou zijn. Maar dat doen ze niet. Pas nog vertelde een bevriende boerin me dat haar man zelfs in de pauze van een voetbaluitzending naar buiten ging als hij aandrang kreeg. Terwijl het toilet om de hoek was! Gemakzucht is dus maar een heel klein deel van het verhaal. Het heeft vooral te maken met Territoriumdrift Vrouwen hebben dat niet zo sterk, mannen wel. Een man die ergens plast, geeft daarmee aan: haal je maar niks in je hoofd, hier regeer ik.

De veehouder die op de roosters urineert, geeft daarmee dus eigenlijk aan dat hij heer en meester is in zijn stal. Maar dat wist ik al. Zijn naam stond namelijk op het bordje bij de deur.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    F.Schreiber

    Vrouwen ook! Een grupstal komt niet vaak meer voor maar het is mij wel overkomen dat een boerin van uit de woning de stal inliep en met aan iedere kant van grup een been stond te plassen. Over territoriumdrift gesproken.

Of registreer je om te kunnen reageren.