288 x bekeken

Verontwaardiging leidt tot actie

Henk Dokter
Gelukkig leeft die weerzin tegen het PvdA-voorstel ook bij CDA en VVD. Die hebben al aangekondigd het amendement te blokkeren. Volgende week moet dat gebeuren.

Dan wordt het gisteravond uitgestelde vervolg van het debat over de begroting van VROM voortgezet en afgerond. Die roetfiltersubsidie komt er wel, maar dan toch niet bekostigd door de boeren zelf.
Nog meer verontwaardiging: twee productschapsvoorzitters hebben zich de afgelopen dagen erg boos gemaakt op de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Geert Koopstra (Zuivel) en Theo Meijer (Akkerbouw en Diervoeders) grepen de openbare bestuursvergaderingen van hun schappen aan om hun gal te spuwen over VVD-Kamerlid Charlie Aptroot, die productschappen wil afschaffen omdat het 'stalinistische organisaties'. zijn. Ik schreef in een eerder weblog dat PVE-voorzitter Jos Ramekers al een boze brief aan de VVD had gestuurd.

De productschapsvoorzitters vinden het ongepast dat de Tweede Kamer zijn oordeel over de schappen al klaar heeft, terwijl de schappen zelf nog bezig zijn met hun toekomstverkenning. Meijer, die tevens voorzitter is van het college van productschapsvoorzitters, gaat daarom namens zijn collega’s een apart verhaal voor politici maken. Als oud-Kamerlid (CDA) weet hij natuurlijk precies hoe dat moet. De notitie over de positie van de productschappen gaat hij persoonlijk aanbieden aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer. Uit heilige verontwaardiging kan toch een positieve actie voortvloeien.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.