Agenda

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest

t/m 12-07-2020 - Schaapskooi Herders van Balloo, Balloo
34 Rundveehouderij

Details evenement

11 - 12 juli 2020
10:30 uur
Schaapskooi Herders van Balloo, Balloo
B-Event
info@annekeboekee.nl
+31640323163
5,00
Het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest mag doorgang vinden nu de coronamaatregelen per 1 juli zijn versoepeld. Terwijl op zaterdag 11 en zondag 12 juli de schapen worden geschoren is er veel te beleven rondom de schaapskooi van de Herders van Balloo. De RIVM richtlijnen worden gevolgd; het is ruim opgezet waardoor de 1,5 m afstand mogelijk is, gescheiden in- en uitgang en desinfectiemogelijkheden.

Het Wolfeest is een gevarieerde fair met meer dan 60 stands, heel veel activiteiten, gezellige live muziek en sfeervolle terrasjes.

Het aanbod bestaat veelal uit bijzondere en ambachtelijke producten. Lekkernijen, broodplanken, originele lampen, handgemaakte tassen, Scandinavisch keukentextiel, hoeden, … het is te veel om op te noemen.

Maar de nadruk ligt op wol. Wol is kunstzinnig, veelzijdig, ambachtelijk, maar vooral: wol is weer hip! Met dit Schapenscheerdersfestival en Wolfeest kan iedereen de bijzondere kwaliteiten en veelzijdigheid van de wol van de Herders van Balloo ontdekken. De schaapskudde van Balloo onderscheidt zich van andere kuddes door de kwaliteit van de vachten. Er zijn vachten in vele kleurvariaties: wit, grijs, bruin in verschillende tinten. Wol- en viltliefhebbers komen van heinde en verre om de populaire langharige vachten aan te schaffen. Een aantal ervaren spinsters, breisters, weefsters en viltsters hebben een prachtige wolcollectie opgebouwd. Van robuuste woonkussens en plaids tot ragfijn gebreide shawls. Op een weefgetouw uit 1850 worden de mooiste kleden geweven.

Er zijn demonstraties vilten, spinnen, breien, weven en allerlei wol- en viltproducten te koop. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. De industriële kaardmachine is ook een echte trekpleister op het Wolfeest. Er zijn demonstraties handknippen, workshops ruwe vacht vilten en wol verven met natuurlijke stoffen. 

Voor de jeugd is het schapen scheren sowieso altijd een bezienswaardigheid. Maar er zijn ook diverse creatieve activiteiten.