Agenda

NAV regio-avond

SPNA, locatie Kollumerwaard,, Munnekezijl
21 Akkerbouw

Details evenement

25 februari 2020
SPNA, locatie Kollumerwaard,, Munnekezijl
NAV
info@nav.nl
06 - 15 62 44 60
0,00
Van harte nodigen we u uit voor de interessante NAV-bijeenkomst:

Leidingenproblematiek en ‘Schoon erf Schoon water’

Als gevolg van nieuwe gaswinningslocaties en het uitbreiden van het elektriciteitsnet zullen er weer veelvuldig leidingen door boerenland worden aangelegd in het noorden van Nederland. Er is veel te doen over vergoedingen voor deze leidingen. Han Pelgrum legt op deze regioavond uitop welke manier u het beste kunt handelen als u leidingen door uw land krijgt en wat de actuele ontwikkelingen zijn.

Schoon oppervlaktewater is van belang voor iedereen, ook voor de akkerbouwer. Emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater is een bedreiging voor de toelating van deze middelen. Het terugdringen van emissies is daarom een gemeenschappelijk belang. Daartoe is naast het Project ‘Perceelsemissie in de hand’ ook het project ‘Schoon erf schoon water’ gestart in samenwerking met NAV. Projectleider Tjeerd Hoekstra van LTO Noord Landbouwbeleid informeert u over beide projecten en welke voordelen het voor u als akkerbouwer heeft om deel te nemen.

NAV-voorzitter Teun de Jong praat u bij over actuele zaken, de toekomstvisie van de NAV, knelpunten in de gewasbescherming en prioriteiten van de NAV in 2020.

Al deze zaken komen aan de orde op de NAV in de regio Noord.

Locatie is SPNA, locatie Kollumerwaard, Hooge Zuidwal 1, 9853 TJ Munnekezijl

Let op: er is dit jaar één gezamenlijke regioavond voor zowel Groningen als Friesland.

Aanvang van de avond is om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.