Agenda

Leergang 'wat speelt er in de markt?'

t/m 12-05-2020 - Abcoude & Utrecht , Provincie Utrecht
106 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

28 januari - 12 mei 2020
20:00 uur
Abcoude & Utrecht , Provincie Utrecht
Lokaal Voedsel Utrecht
06 27026075
geen
Maak jij voedselproducten voor de lokale markt in de provincie Utrecht? En ben jij toe aan volgende stappen daarin? Of sta je juist nog aan het begin van het traject om producten te gaan ontwikkelen en ben je benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken? Schrijf je dan nu in voor de eerste van onze drie leergangen 'Wat speelt er in de markt?' die start op dinsdag 28 januari 2020. Wij gaan jou helpen om beter te presteren op de lokale voedselmarkt.

Wat kun je verwachten?
Onder begeleiding van experts kun jij je marktkennis vergroten. Je krijgt inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de verschillende productcategorieën. Waar zitten de groeimogelijkheden? Kaas, yoghurt, kleinfruit of juist hele andere producten? We laten je zien hoe het proces van productontwikkeling er uitziet, hoe groot de markt voor lokale producten in Utrecht eigenlijk is. En hoe jij als ondernemer en voedselproducent stappen kunt zetten om succesvol te kunnen leveren aan winkels, horeca en zorginstellingen. Uiteraard maak je kennis met collega-ondernemers die met dezelfde dingen bezig zijn en kun je zo je netwerk uitbreiden. Ben jij er klaar voor? Schrijf je dan nu in!

Organisatie
De organisatie van deze drie leergangen is in handen van de proeftuin 'Lokaal Voedsel Utrecht' (LVU), een initiatief van LEADER Weidse Veenweiden en LEADER Utrecht-Oost. Dit project wil aanbieders en afnemers van lokaal voedsel in de provincie Utrecht helpen bij het verstevigen van het marktsegment voor lokaal voedsel bij retail, zorginstellingen en in de horeca. In de proeftuin LVU brengen we aanbod en afzet bij elkaar, leren we van wat wel en niet werkt, delen we kennis en werken we aan verdieping. Zo hopen we een vliegwiel te creëren en de markt voor regionaal voedsel in Utrecht een extra boost te geven. Geen nieuw initiatief dus, maar een versterking en opschaling van de goede stappen die er in deze mooie regio al genomen zijn.

Deze leergangen vinden plaats in samenwerking met de boerencoöperatie Local2Local.