Agenda

Stallerhof

t/m 09-06-2019 - Rustenburgerweg 241, Heerhugowaard
161 Rundveehouderij

Details evenement

30 mei - 09 juni 2019
20:00 uur
Rustenburgerweg 241, Heerhugowaard
Karavaan
info@karavaan.nl
06-23111715
20


Boerenvoorstelling op Karavaan Festival

Veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is, of omdat de kinderen geen boer (meer) willen worden. Bij bijna de helft van de agrarische bedrijven is de leiding in handen van een 55-plusser. Ongeveer 60 procent van hen heeft geen opvolger paraat. Hierover gaat de voorstelling Stallerhof.

Op de boerderij van familie Beers in Heerhugowaard is de landelijke première, over tradities en voortbestaan van een boerenfamilie. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Als er een knecht komt verandert alles, maar niet zoals je zou verwachten. 


Op het erf is een foto-expositie 'Zonen van het Maailand’ van Loek Buter te zien. 
De voorstelling Stallerhof start op 3 juni met een meetup #boerenpeil, over de toekomst van boeren en het probleem van opvolging, met o.a. AgriMediation als gast

Stallerhof zie je 30 mei t/m 9 juni. Info op karavaan.nl