Agenda

Boer en Biociden - biocidengebruik in de veehouderij

AERES MBO Barneveld, Barneveld
116 Rundveehouderij, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

23 mei 2019
13:00 uur
AERES MBO Barneveld, Barneveld
Kennisnetwerk Biociden
030-2743863
gratis
Het Kennisnetwerk Biociden organiseert een event met als thema Boer en Biociden - biocidengebruik in de Veehouderij
Op veehouderijen wordt voor diverse activiteiten gebruik gemaakt van biociden. Denk bijvoorbeeld aan de desinfectie van melkapparatuur of drinkwatersystemen. Maar ook voor de bestrijding van insecten en knaagdieren worden biociden gebruikt. Belangrijke vraag hierbij is hoe een juist gebruik van biociden gewaarborgd kan worden. Ontstaat er door biocidengebruik resistentie? En hoe worden boeren geadviseerd over het gebruik van biociden? Is juist gebruik van biociden voldoende verankerd in het onderwijs. Hierover spreken we tijdens het eerste KNB event van dit jaar op 23 mei. Meld u aan en discussieer mee!

Presentaties en workshops
Het Ctgb geeft een presentatie over juist gebruik van biociden en registratie. De WUR Wageningen University &Research   Wageningen University &Research   geeft een presentatie waarin de vraag of Integrated Pest Management (IPM) voor Vogelmijt een voorbeeld is voor de hele veehouderij? Uiteraard is er na de presentaties tijd voor discussie. Na de presentaties zijn er diverse interactieve workshops.

Aanmelden kan vanaf nu via deze Aanmelden event.

Praktische informatie:
Datum en tijd:   donderdag23 mei, inloop 12.30 uur, programma 13.00 – 17.00 uur
Het programma eindigt met een netwerkborrel van 16.30 – 17.00 uur
Locatie:                Aeres MBO Barneveld, Barnseweg 3 3371 RN Barneveld    

Voor wie?
Gebruikers (boeren), bedrijfsadviseurs, dierenartsen, erfbetreders, beleidsmakers, studenten en docenten groene/agrarische scholen.