Agenda

Bodem in de Praktijk

Agri Innovation Centre, Dronten
80 Akkerbouw, Mechanisatie

Details evenement

28 november 2019
09:45 uur
Agri Innovation Centre, Dronten
Boerderij
0314 358105
vanaf € 25,-
Niets is zo belangrijk voor het goed en gezond telen van een gewas als de bodem. Als teler blijft het altijd de uitdaging om een zo gezond mogelijke bodem te creëren en te behouden. De bodemgezondheid is een veelomvattend begrip; vochthuishouding, verdichting, organische stof gehalte zijn allemaal zaken die van invloed zijn op een gezonde bodem. Een constante zoektocht als teler naar de optimale omstandigheden.

Bodem in de praktijk is dé dag voor akkerbouwers met de nieuwste ontwikkelingen op gebied van bodemvruchtbaarheid en het beste bodembeheer. Het doel van het evenement is om boeren te helpen een aantal van de praktische stappen te begrijpen die kunnen worden genomen om bodembeheer in een duurzame boerderij te meten en te bevorderen.

Tijdens Bodem in de praktijk krijgen akkerbouwers en loonwerkers praktische handvatten om hun bodem gezond te houden en optimaal te benutten.

- Interactieve workshops over bijvoorbeeld: bodembewerkingen, drainage, bodemverbetering en bodemdruk (exacte invulling van de workshops volgt)
- Letterlijk op het erf en met de handen in de grond
- Experts delen hun ins- en outs over optimaal bodembeheer