Agenda

Platform ruwvoedergewassen Alliance

Keizersakker, Tilburg
4350 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

16 augustus 2018
10:00 uur
Keizersakker, Tilburg
Alliance
06-2198 6563
Om veehouders kennis te laten maken met de nieuwe voedergewassen, zaaien wij op een demoveld achter loonbedrijf Van Broekhoven bij Tilburg acht alternatieve ruwvoergewassen in. Deze gewassen staan al wel in de belangstelling (bijvoorbeeld door het telen van eigen eiwit), maar in de praktijk is er bij de veehouders nog niet veel ervaring met de teelt. De voedergewassen die gezaaid worden zijn o.a.: voederbieten, sorghum, vezelhennep, luzerne, veldbonen, zomererwten en soja. Van de meeste gewassen zijn tevens verschillende rassen te zien en wordt het rendement van deze gewassen besproken. 

Daarnaast worden nieuwe maïsrassen gezaaid en liggen er proeven met verschillende grasmengsels die dienen als onderzaai. Tevens zijn er mengsels voor grasland met klaver of kruiden gezaaid welke laatste tijd tevens veel in de media verschijnen.

Graag aanmelden op de website in verband met catering. Tijdens deze dag is het mogelijk om een punt voor de spuitlicentie te halen onderdeel veiligheid en techniek.