Agenda

Training school ‘Borstbeenschade bij leghennen (keel bone damage)’

Proefbedrijf Pluimveehouderij, Poiez 77, Geel (België)
8664 Pluimveehouderij

Details evenement

14 juni 2018
09:30 uur
Proefbedrijf Pluimveehouderij, Poiez 77, Geel (België)
ILVO, Universiteit Utrecht en Proefbedrijf Pluimveehouderij
gratis (maar inschrijven via website verplicht)

Training school ‘Borstbeenschade bij leghennen (keel bone damage)’ van Universiteit Utrecht, Ilvo en Proefbedrijf Pluimveehouderij.
Locatie: Proefbedrijf Pluimveehouderij, Poiez 77 in Geel (België).

De focus van de training school ligt op een overzicht van verschillende kbd-onderwerpen en het aanleren of verbeteren van de kbd-beoordeling. Het doelpubliek is de pluimvee-industrie in de Benelux en de leden van de Europese COST-actie rond borstbeenschade. Diverse inleidingen door Nederland- en Engelstalige sprekers (met slides in het Engels): John Tarlton (Universiteit van Bristol) (Engels) over ‘Botvorming/fysiologie bij poeljen en de transitie naar de legfase’; Frank Tuyttens (Ilvo) (Nederlands) over ‘Onderliggende oorzaken van kbd / Voorkomen van kbd in België en Nederland’; Michael Toscano (Universiteit van Bern) (Engels) over ‘Impact van kbd op welzijn en productie’; Bas Rodenburg (Universiteit Utrecht) (Nederlands) over ‘Maatregelen tot reduceren van kbd’; Ariane Stratmann (Universiteit van Bern) (Engels) over ‘Hoe kbd beoordelen?; Ine Kempen (Proefbedrijf Pluimveehouderij) (Nederlands) over ‘Praktische organisatie van de namiddagsessies’ bestaande uit Palpatie in twee verschillende huisvestingssystemen en Dissectie stations.

Van 9.30 tot 15.45 uur (registratie vanaf 8.45 uur).

Informatie en aanmelding: http://proefbedrijfpluimveehouderij.cmail19.com/t/ViewEmail/d/64E6DDF6600889722540EF23F30FEDED/763ED7C658DCAB21C5EC08CADFFC107B