Agenda

Symposium Met goede Blondes boer je beter!

Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland, Rijssen
8673 Rundveehouderij

Details evenement

27 juni 2018
18:00 uur
Land- en Tuinbouwbeurs Oost-Nederland, Rijssen
Stamboek Blonde d'Aquitaine
06-53831379
vrij entree symposium
Symposium 'Met goede Blondes boer je beter!'

De fokadviescommissie van het Blonde d’Aquitaine stamboek organiseert op woensdag 27 juni een symposium op de Land- en Tuinbouwbeurs in Rijssen. Tijdens dit symposium  ‘Met goede Blondes boer je beter’  zullen drie ervaringsdeskundigen hunnen visie geven op een goede Blonde. Om rendement te halen in de vleesveehouderij is het belang van een goede Blonde actueel. Dagvoorzitter is stamboekvoorzitter Ed Neerincx.

Fokker Jan Eggerink uit Wierden geeft zijn visie op een voor hem goede Blonde d’Aquitaine. Jan Eggerink is naast gedreven fokker en keuringsdeelnemer ook actief als handelaar in Blondes voor de fokkerij alsmede de mesterij.

Fokker Marcel Gerritsen uit Maurik is Blonde d’Aquitaine houder met veel kennis van de Nederlandse en Franse fokkerij. Zijn fokkerij is gericht op vooral veel raskwaliteiten en rendement. Daarnaast is Marcel Gerritsen fanatiek deelnemer aan keuringen en zet hij het vlees van zijn Blondes o.a. via huisverkoop af. Vorig jaar nam Gerritsen deel aan de eerste Europese Blonde d’Aquitaine keuring EUROBLONDE in het Franse Sedan. Daarnaast is Marcel Gerritsen internationaal FIERBA jury.

Ervaringsdeskundige uit diverse functies binnen de vleesveehouderij is Toine van den Broek. Toine is binnen de keten Bief Select verantwoordelijk voor de aankoop van slachtrijpe dieren alsook de inkoop van jonge broutards voor de mesterij. Zijn visie kan belangrijk zijn voor de afzet van stieren voor de mesterij.