Agenda

Inspiratiesessie Circulair ondernemen in de agri- en foodbusiness: van kookboek tot proeftuin

De Drieslag 4, Dronten
4498 Akkerbouw, Mechanisatie

Details evenement

19 juni 2018
12:45 uur
De Drieslag 4, Dronten
Aeres Hogeschool Dronten
0880206000
0
Uitgangspunt voor een duurzame voedselproducerende industrie is dat het een gesloten systeem is, waarbij afval wordt omgezet in nieuwe grondstoffen. Om kringlopen te kunnen sluiten in de voedselproducerende industrie zijn nieuwe marktconcepten en verdienmodellen noodzakelijk. Maar is er een basisrecept voor circulair ondernemen in de agri- en foodbusiness of hebben we een heel kookboek nodig? En wat is er nog meer nodig om een volledige transitie naar een circulaire economie te bereiken?

Lector Koen Dittrich zal in deze inspiratiesessie het belang van praktijkleren en experimenteren illustreren aan de hand van projecten, waaraan het lectoraat de afgelopen 3 jaar heeft gewerkt. Verder vertelt Dittrich over de rol die Aeres Hogeschool Dronten speelt in het ontwikkelen van een proeftuin voor circulair ondernemen en hoe dit bijdraagt aan de transitie naar een circulaire economie in Flevoland.

Datum: dinsdag 19 juni 2018
Tijd: 12.50-13.10 uur, met aansluitend een netwerklunch
Locatie: Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2 in Dronten

Vrije inloop, aanmelden is niet nodig. Bekijk hier de uitnodiging en wees welkom!