Agenda

Food Festival de Es

Tuinderij de Es, Eind19c in Haaren, Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren
4573 Akkerbouw

Details evenement

17 juni 2018
12:00 uur
Tuinderij de Es, Eind19c in Haaren, Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren
Tuinderij de Es
bart@tuindees.nl
06-22137239
Gratis toegang
In een relaxte sfeer genieten van (h)eerlijke lekkernijen op de plek waar deze daadwerkelijk groeien of gemaakt worden. Dat is de kern van Food Festival de Es. Op zondag 17 juni (Vaderdag) vindt bij Tuinderij De Es in Haaren de vierde editie plaats. Het festival sluit aan bij de doelstelling die ook Het Groene Woud heeft om aandacht te vragen voor duurzaam voedsel uit de streek: volledig biologisch, lokaal en met veel alternatieven voor vlees. Evenementen als deze kunnen mens en landschap verder met elkaar verbinden en bijdragen aan een gezondere en minder belastende voedselketen. Het festival is gratis toegankelijk.

Vier muzikanten, 1 poet/filosofe, 2 DJ’s, tuinders en koks schotelen je een geweldig programma voor in een idyllische tuinderij. Laat je kinderen genieten en jezelf verassen en inspireren door kunst, muziek, filosofie, poezie, design, workshopleiders en de diverse food ondernemers in mobiele keukens. Laaf je aan een koel biologisch biertje terwijl je voetjes een massage krijgen in een prachtig groen en eetbaar decor. De kinderen vermaken zich prima met broodjes bakken, bomen klimmen of met ouder-kind yoga.

Het festival vindt plaats op zondag 17 juni tussen 12.00 en 20.00 uur op het terrein van Tuinderij de Es, gelegen aan Eind 19c in Haaren. Dit is een bijzondere plek van 2,5 hectare groot, waar al 35 jaar biologische groenten, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen worden geteeld en waar mensen met een zorgvraag worden begeleid. Het festival wordt geheel gerund door vrijwilligers en de opbrengst komt ten goede aan de zorgfaciliteiten van Zorgtuinderij de Es.