Agenda

Biologische Velddag

Prof. Broekemahoeve, Lelystad
4621 Rundveehouderij, Akkerbouw, Mechanisatie

Details evenement

21 juni 2018
14:00 uur
Prof. Broekemahoeve, Lelystad
Wageningen University & Research, Louis Bolk Instituut, Delphy, Agrifirm en het Biologisch Netwerk
nheining@landco.nl
0623253470
Gratis
Biologische Velddag 2018: Kwaliteit smaakt naar meer!

Op de Biovelddag op 21 juni 2018 demonstreren mechanisatiebedrijven hun innovatieve machines en presenteren zaadbedrijven de nieuwste rassen. Op de velden van de proefboerderij Broekemahoeve in Lelystad kunnen bezoekers nieuwe grondbewerkingstechnieken en teelttechnieken met eigen ogen zien. Strokenteelt, mengteelten en agroforestry staan naast de rassenproeven letterlijk in het veld. Daarnaast staan op een centraal veldplein marktkramen met bedrijven die actief zijn op alle mogelijke manieren in de duurzame landbouwsector.

Ook voor veehouders is het programma van de Biovelddag interessant. Agrifirm organiseert in de ochtend vanaf 10 uur een symposium speciaal voor veehouders, met dit jaar als titel: ‘Ruwvoerteelt: dat (s)maakt naar meer!’. Centraal staan het telen van hoogwaardig ruwvoer en manieren om meer melk uit ruwvoer te halen. ’s Middags is Agrifirm aanwezig op de Biovelddag en toont op demovelden verschillende opties voor duurzame ruwvoerteelt.