Agenda

Kennisdag Bodemverzilting en circulair watergebruik

Dronten, Aeres Hogeschool Dronten
7731 Rundveehouderij, Akkerbouw

Details evenement

18 mei 2018
09:00 uur
Dronten, Aeres Hogeschool Dronten
Aeres Hogeschool Dronten
0880206000
0
Verzilting zorgt in Nederland voor steeds meer problemen. Door het veranderende klimaat stijgt de zeespiegel. Door een groter neerslagtekort in de zomer neemt de zoutwaterdruk toe. De beschikbaarheid van zoet water wordt een regionaal knelpunt voor alle gebruikers.
Verzilting zorgt voor directe schade aan de gewasopbrengst en -kwaliteit en indirecte schade door verandering van de bodemkwaliteit. Agrarische ondernemers in de kustregio’s dienen hun bedrijfsvoering hier op aan te passen, al zijn zij zich daarvan lang niet altijd bewust. Overheden willen graag een grotere impact te realiseren van slimme oplossingen.

Om meer aandacht te genereren voor verzilting organiseert Aeres Hogeschool Dronten samen met KOBO-HO (Kennis- en onderwijscentrum bodem en ondergrond voor het hoger onderwijs) en JongSTRONG (netwerkorganisatie in Nederland voor jonge professionals die actief zijn in het werkveld bodem en ondergrond) op vrijdag 18 mei een kennisdag over bodemverzilting en circulair watergebruik.