Agenda

Mest in (eigen) Beheer

t/m 01-10-2016 - Weerselerveldweg 29b, Weerselo
614 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

30 september - 01 oktober 2016
09:30 uur
Weerselerveldweg 29b, Weerselo
Wolbers Mesttechniek
Eerste installatie voor mesthygiënisatie te bezichtigen

Wolbers Mesttechniek heeft een unieke installatie ontwikkeld om op boerderijschaal van mest waardevolle grondstoffen te maken, zoals fosfaat, kali en nitraat. Dit draagt bij aan het oplossen van het mestprobleem.
Honderden boeren zijn geïnteresseerd. Gemeentes, provincies en financiers hebben interesse, ook waterschappen zijn enthousiast. Zelfs Europa droeg al een steentje bij met een ontwikkelsubsidie. Het resultaat is er: een installatie draait in Saasveld, een tweede staat eind september gereed om af te leveren. Deze is te bezichtigen op:
Vrijdag 30 september tijdens de congresdag “Mest: van afval naar grondstof”. Deze eerste dag is met name voor ambtenaren, adviseurs en financiers.
Zaterdag 1 oktober is er een vakdag “Mest in eigen beheer” speciaal voor agrarische ondernemers en aansluitend om 17.00 uur kunnen overige belangstellenden/omwonenden een kijkje komen nemen.

Deze dagen worden mogelijk gemaakt door Wolbers Mesttechniek, Jong en Laan, Smits Agro, Varkenshandel Dijk, CCS, Rabobank, De Lage Landen, Noaberkracht, Twenterand, Hof van Twente, Bos Benelux, Hellebrekers, Amkco, Waterschap Vechtstromen en ForFarmers. Een deel van deze bedrijven is aanwezig met een informatie stand.

Waar: Wolbers Mesttechniek, Weerselerveldweg 29b, 7595 KB Weerselo.

Meer informatie over het programma en aanmelden kunt u via:
www.mestinbeheer.nl/aanmelden