Agenda

oogstdag

landgoed Den Treek, Leusden
484 Akkerbouw

Details evenement

13 augustus 2016
11:00 uur
landgoed Den Treek, Leusden
Stichting Behoud Oude Werktuigen
0630622440
vrijwillige bijdrage
Politiehonden in actie op het Oogstveld

Op zaterdag 13 augustus vanaf 11:00 uur organiseert de Stichting Behoud Oude Werktuigen de jaarlijkse oogstdag op landgoed Den Treek in Leusden. De vrijwilligers dorsen de rogge met de hand en met een historische dorsmachine. Er zijn speciale activiteiten voor kinderen zoals een dierenknuffelhoek, een ritje met de paardenwagen en Oud- Hollandse kinderspelen.

Oude Ambachten
Naast het oogsten en een expositie van oude werktuigen zijn er verschillende kramen waarin oude ambachten worden getoond. Oude beroepen die zich kenmerken door handwerk en die uit het dagelijks leven van de 21e eeuw verdwenen zijn.
Schaapherder Jose Struik van “Treeker Wissel” dwaalt rond 11.15 uur met haar kudde over het terrein.

Demonstratie Paarden voor de werktuigen
De BOW- vrijwilligers geven een demonstratie met de door haar gerestaureerde oude voer- en werktuigen uit de periode 1850- 1960. Uiteraard allen door paarden getrokken en voorzien van deskundig commentaar. Aanvang om 15.00 uur.

Politiehonden in actie
Ieder jaar zoekt de BOW naar een nieuwe activiteit naast de vaste programmaonderdelen.
Dit jaar geeft PHDV (politiehonddresseervereniging) Unitas uit Scherpenzeel een demonstratie met politiehonden op de oogstdag. Deze sport is fysiek uitdagend maar het is ook nog eens denksport. Een samenspel tussen mens en dier, waarbij altijd de grenzen van wat nog kan opgezocht worden.
Om 13.00 start de demonstratie op het showterrein.

De oogstdag wordt gehouden op landgoed Den Treek, op de hoek van de Paradijsweg en de Buurtweg. Dit is in de buurt van Leusden Zuid. De locatie wordt langs de weg van Woudenberg naar Leusden met bordjes aangegeven. Er is een doorlopend programma van 11 uur ‘s ochtends tot 16.00 uur in de middag. De toegang is vrij en parkeren is gratis. Zie ook: www.paardenwerktuig.nl