Agenda

Open Dag mts. Zeinstra - Miedema

Knarweg 10, Lelystad
1232 Rundveehouderij

Details evenement

26 augustus 2016
10:00 uur
Knarweg 10, Lelystad
Stalbouw.NL
info@stalbouw.nl
085-3012333
0
KLAAR VOOR DE TOEKOMST De familie Zeinstra verhuisde ruim 40 jaar geleden vanuit Leeuwarden naar Lelystad. “Daar bouwden we toen ons melkveebedrijf “Ny Wilaerd” voor 180 koeien, dat was toen voor onze generatie een toekomstgericht groot familiebedrijf. Met de nieuwbouw van deze melkveestal hebben we ons bedrijf weer klaar gemaakt voor de volgende generatie” aldus Anno Zeinstra. “Samen met onze adviseur van Stalbouw.NL hebben we een plan ontwikkeld voor het bouwen van een stal waarin we 300 koeien kunnen houden. En als de mogelijkheid zich in de toekomst voordoet, kunnen we eenvoudig verder uitbreiden. Met de 50 stands BouMatic Streamline buitenmelker kunnen we nu met gemak en veel plezier melken. De keuze voor de Swaans G2 vloer met sproei-installatie baseerden we op een rondgang langs de diverse emissie-arme stalsystemen. Mede door de jarenlange samenwerking met Rabobank Flevoland heeft Aannemersbedrijf Hoes een prachtige melkveestal voor ons kunnen bouwen” zo omschrijft Sietse Zeinstra het proces. In Juli 2015 is de nieuwe stal in gebruik genomen, en mede door voerleverancier Gebr. Fuite (al meer dan 25 jaar) geven de koeien flink melk. De nieuwe stal draait nu ruim een jaar naar volle tevredenheid. Tijd om de stal in volle glorie te tonen. De familie Zeinstra nodigt u dan ook van harte uit het eindresultaat te komen bezichtigen op vrijdag 26 augustus aanstaande van 10:00u tot 16:00u