Agenda

Boerendag Rouveen 2016

tegenover Korte Kerkweg 22, Rouveen
918 Rundveehouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

02 juli 2016
10:00 uur
tegenover Korte Kerkweg 22, Rouveen
Boerendag Rouveen
0615321614
Geheel gratis
Zaterdag 2 juli a.s. openen vijf veehouders hun stallen voor publiek tijdens de Boerendag. Een initiatief van stichting Boerendag Rouveen, veehouders en sponsoren met als doel burgers en veehouders dichter bij elkaar te brengen.

Met de ervaring van een succesvolle editie in 2013 met ruim 5.000 bezoekers, is in de aanloop naar Boerendag Rouveen 2016 het enthousiasme binnen het bestuur groot. Rouveen Kaasspecialiteiten, Rabobank, Countus, Lely, De Eendracht en Univé zetten zich opnieuw in voor dit agrarische evenement. Tijdens deze editie wordt er nauw samengewerkt met Dorpsvereniging Munnikenslag. Er is besloten het evenement te organiseren op de laatste zaterdag van de Munnikenweek om zo gezamenlijk een nog vollediger programma aan te kunnen bieden. De activiteiten van beide evenementen vinden plaats op het terrein langs de Korte Kerkweg.

Bij de verschillende locaties langs de fietstocht kan er een kijkje worden genomen bij veehouders van melkkoeien, kippen en kalveren en bij een paardenhouderij. Het erf van iedere veehouder wordt omgetoverd tot een agrarische belevenis. De fietstocht start en eindigt op het hoofdterrein, waar vanaf 10.00 uur een boerenmarkt geopend is waarop verschillende ondernemers uit de regio hun boerderij-gerelateerde producten aanbieden. Daarnaast vinden er diverse demonstraties plaats van oude ambachten, proeverijen en workshops. Het bekende zeskamp wordt dit jaar in een boerenjasje gestoken door Dorpsvereniging Munnikenslag.

De ontwikkelingen omtrent het programma van Boerendag Rouveen kunt u volgen op www.boerendagrouveen.nl of via facebook.com/boerendagrouveen.