Agenda

Lekker naar de Boer

t/m 19-06-2016 - 150 boerderijen in Nederland, 150 boerderijen in Nederland
589 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij, Mechanisatie

Details evenement

18 - 19 juni 2016
10:00 uur
150 boerderijen in Nederland, 150 boerderijen in Nederland
Bionext
030-2320497
kosteloos
Sta jij ook achter biologisch? Kom Lekker naar de Boer!

Steeds meer mensen staan achter biologisch. Wil jij ook weten – en zéker weten – hoe biologische producten worden geproduceerd, kom dan in het weekend van 18 en 19 juni Lekker naar de Boer. Tijdens deze open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kun je zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt.

Lekker naar de Boer laat je kennis maken met de wereld achter biologisch. Door heel Nederland, bij hele diverse bedrijven, is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en laten je hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. En er is natuurlijk genoeg ruimte om de boer het hemd van het lijf te vragen.

Ook wij staan achter biologisch
Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Tijdens het Lekker naar de Boer weekend kun je zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weet je dus zeker dat ook jij met een goed gevoel achter biologisch kan staan!

Er nemen circa 130 boerderijen deel aan Lekker naar de Boer, je vindt ze allemaal op www.lekkernaardeboer.nl/zoekeenboerderij. Op de website vind je ook meer dan 30 prachtige fietsroutes langs diverse biologische boerderijen. En je vindt er blogs en agendaberichten over andere activiteiten bij de biologische boer.

Kom langs en beleef het zelf!