Agenda

Minisymposium VOF van Zeelst van den Oord

Achterdijk 57 te Hedel, Hedel
193 Rundveehouderij

Details evenement

14 mei 2016
09:30 uur
Achterdijk 57 te Hedel, Hedel
Agrifirm Feed
088-4881015
0
Open dag met minisymposium 14 mei 2016 VOF van Zeelst van den Oord

Van 09.30 tot 10.30 uur vindt er een minisymposium plaats met het thema ‘Toekomstbestendige Rundveehouderij’. Aantal zitplaatsen: 200 stuks. Opgave niet nodig. Wees op tijd. Vol = vol.

 ‘Opstijgen doe je met tegenwind’
Frank Steenbreker, Ondernemerscoach Varkenshouderij, Agrifirm Exlan BV

 ‘Van een zeventje naar een 9+’
Gerard Korthout, motivational speaker, Bleyewerck

‘Opstijgen doe je met tegenwind’
Ondernemen met tegenwind is uitdagend en vraagt om andere vaardigheden. Na afschaffing van het melkquotum leek het tijdperk van onbeperkte mogelijkheden aan te breken. De wereld vroeg toch om veel kwalitatief goede melk? En juist wij als Nederlandse melkveehouders zouden toch in staat zijn om dit te produceren? De goede melkprijs hielp in de grote vlucht naar voren. Nu ruim een jaar later blijkt een markt zonder productiebeperkingen toch iets lastiger te zijn dan verwacht. De productie is hard gestegen en de groeiende vraag vlakt af, met als resultaat een fors dalende melkprijs. In tussentijd wordt het wel erg vol op de mestmarkt. De overheid probeert de omvang van de veehouderij te beheersen met eisen omtrent grondgebondenheid en uiteindelijk fosfaatrechten. Toch wel lastig dat ondernemen met tegenwind. Kan de melkveehouderij leren van andere sectoren? Frank Steenbreker, Ondernemerscoach Varkenshouderij bij Agrifirm Exlan B.V., maar ook varkenshouder in de Achterhoek, neemt u mee in zijn ervaringen in de varkenshouderij met ondernemen met tegenwind. Het vraagt van de melkveehouder andere vaardigheden en inzichten. Tegenslag is de basis voor vooruitgang. Het maakt je als ondernemer kritisch en sterker. Opstijgen doe je immers met tegenwind!

 ‘Van een zeventje naar een 9+’
Je team, de organisatie, jijzelf. Ach het loopt best wel. Iedereen lijkt tevreden. Maar echt enthousiast? Nee, dat niet. Het blijft een beetje hangen tussen middelmaat en vastgeroeste patronen. Het komt al een tijdje niet veel verder. Laat staan naar ‘iets bijzonders’, iets waar je echt in uitblinkt. Iets wat sprankelt en waar lovend over gedacht en gesproken wordt. Hoe kun je toch opschuiven naar een 9+. Honderden bedrijven en duizenden mensen hebben zich door Gerard Korthout al laten begeleiden, trainen en inspireren. Met als resultaat: doorbraken en versnellingen. Veel meer rendement en net zo  belangrijk: meer plezier en enthousiasme, dankzij het ‘9+4us’. Door - wat wij hij noemt - te blussen met benzine. Na het minisymposium bent u welkom om de nieuwe stal te komen bezichtigen op de open dag van 10:30 tot 16:00 uur.

Graag tot ziens op het minisymposium en de open dag!

Met vriendelijke groet,
 
VOF van Zeelst van den Oord
Agrifirm Feed