Agenda

Bunschoter Boeren- en Beestenboel

Dorpsstraat, Bunschoten
363 Rundveehouderij

Details evenement

28 mei 2016
10:00 uur
Dorpsstraat, Bunschoten
Stichting Bunschoter Boeren- en Beestenboel
06 49 776 722
Geen
Op zaterdag 28 mei staat de Dorpsstraat in Bunschoten in het teken van de Bunschoter Boeren- en Beestenboel (BBBB). Van ’s morgens 10.00 tot ’s middags 17.00 uur worden er tal van activiteiten georganiseerd. Activiteiten die allemaal meer of minder te maken hebben met het van oorsprong agrarische karakter van Bunschoten en die bij elkaar borg staan voor een gezellige dag. In tegenstelling tot vorige jaren, is er dit keer geen lenteavond fietstocht voorafgaande aan het evenement.

Het hart van het evenement en tegelijk het gedeelte dat het meest in het oog springt, is de gevarieerde markt met een keur aan bijzondere producten en oude ambachten. Er zijn verschillende agrarische producten als kaas, ijs, mosterd en jam verkrijgbaar. De bakker rijdt rond met de broodkar met Boerenbroodjes. En tussen de kramen staan de zogenaamde preuverieën, waar oud Bunschoter gerechten verkrijgbaar zijn. Ook wordt er weer volop zalm gerookt.

Natuurlijk ontbreken de nostalgische oude trekkers niet. Met medewerking van de Ouwerwêsse Trekkerclub Bunsjoten komen er tientallen oude trekkers naar de Dorpsstraat. Zij maken een rondrit door de polder die eindigt in een optocht door de Dorpsstraat. Naast een optocht, worden ook behendigheidsspelen, ringsteken en andere attracties voor de oude tractoren georganiseerd. Dit jaar is er ook een oude GMC-vrachtwagen die herinneringen aan vroegere vrachtrijders in Bunschoten oproept.

Op de markt presenteren zich diverse cultuurhistorische instellingen Een ambachtelijke wasvrouw laat zien hoe de was vroeger werd gedaan. Over de markt rijdt dit jaar een orkestbak. Een soort bakfiets met allerlei instrumenten die door Hieronymus van Capelle worden bespeeld. Een attractie om naar te kijken, te lachen of om mee te zingen.

Aan de rand van het evenemententerrein draaien de wieken van Korenmolen De Hoop getrouw hun rondjes. Een plaats waar allerlei soorten boord- en cakemeel kan worden gekocht en waar pannenkoeken en brood wordt gebakken. En de molenaars vertellen graag alles over de werking van de molen.