Agenda

3e editie van ʼHet Pluimvee Symposium Legʼ

Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-Br.)
272 Pluimveehouderij

Details evenement

26 mei 2016
13:30 uur
Venco Campus, Meerheide 200, Eersel (N-Br.)
Agrio en Vepymo

Thema: ‘Te gek om pluimveehouder te zijn!’.

Aanvang: 13.45 uur (ontvangst vanaf 13.15 uur).

Inleidingen door Lucas de Man (theatermaker bij Stichting Nieuwe Helden) over ‘Klein dankzij schaalvergroting’, Jos Nelissen (oprichter/CEO Newtricious) over ‘Eieren krachtige bron voor humane gezondheid’, Philippe Gelaude (dierenarts bij DGZ) over ‘Bioveiligheid: Bio-Wat? Bio-Hoe? Bio-Moe?’, en drs. Melanie Murk (senior onderzoeker EFMI business school) over ‘Te gek om samen te werken in versketens’.

Na warm en koud buffet (18.45 uur) volgt de uitreiking Pluimvee Innovatieprijs Vlees door Ruud Zanders (lector gezonde pluimveehouderij aan CAH Vilentum) (19.30 uur).

Aansluitend (20.00 uur) ‘De Pluimveewereld draait door’, een open discussie tussen pluimveehouders en tafelgasten rond het thema, onder leiding van Felix Rottenberg (raadgever, strateeg en moderator). Tafelgasten: Ellen Vaneynde (scharrelleghennenhoudster en Schoonste boerin van Vlaanderen 2013), Henk Verwolf ( freiland-hennenhouder) en Leon Claessens (kolonie-leghennenhouder).

Gratis voor pluimveehouders en studenten; kosten voor deelnemers uit de periferie €199.
Inlichtingen en aanmelding: www.pluimveeweb.nl/algemeen/symposium/symposium-hogere-pluimveegezondheid-leg/