Agenda

Sectordag vleeskuikens van Proefbedrijf Pluimveehouderij

zaal Shamrock, Euromarktlaan 24 in Tielt (Bel.)
328 Pluimveehouderij

Details evenement

14 maart 2016
13:30 uur
zaal Shamrock, Euromarktlaan 24 in Tielt (Bel.)
Proefbedrijf Pluimveehouderij VZW
014 56 28 73
Sectordag vleeskuikens van Proefbedrijf Pluimveehouderij in zaal Shamrock, Euromarktlaan 24 in Tielt (Bel.).

Onderwerpen: demonstratie van goede en vernieuwende ventilatietechnieken en energiezuinig ventileren (in het kader van Enerpedia), en het project ‘Een goede start van jonge vleeskuikens, de sleutel voor lager antibioticagebruik, beter dierenwelzijn en een verhoogd bedrijfsmanagement’. Dit project biedt handvaten voor het opvangen van jonge kuikens; voor het verloop van een goede vleeskuikenronde is het cruciaal de jonge eendagskuikens op een juiste manier op te vangen; van belang zijn het stalklimaat, de vloertemperatuur en de water-, voer- en kuikenkwaliteit.

Van 13.30 tot 16.00 uur.

Deelname is gratis. Aanmelden (uiterlijk 26 februari) per mail aan johnny.nys@provincieantwerpen.be.