Agenda

Kennissessie Financieel Management

VIC Sterksel, Vlaamseweg 17 Sterksel, 088 888 66 77
216 Varkenshouderij

Details evenement

08 maart 2016
16:00 uur
VIC Sterksel, Vlaamseweg 17 Sterksel, 088 888 66 77
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
varkenshouders € 50, KPV-leden € 25, periferie € 135 p.p
Hoe maak ik een goede liquiditeitsprognose, oftewel wat zijn mijn kosten en inkomsten en hoe handel ik daarnaar. Wat is de nut en noodzaak van een bedrijfsplan en hoe kijkt een bank naar mijn bedrijfsplan? Dat komt allemaal ter sprake tijdens de Kennissessie Financieel Management die VarkensNET, KPV en Varkens.nl samen organiseren.

Iedere varkenshouder heeft een bedrijfsplan nodig. In dat plan staat waar het bedrijf in de toekomst heen gaat. Het brengt de sterke punten van een bedrijf in beeld en geeft aan waar de verbeterpunten liggen. De bank beoordeelt op basis van dit plan of en hoe het dit bedrijf kan financieren. En het helpt jezelf om toekomstgericht bezig te zijn en bij te sturen. 

Op de kortere termijn is het belangrijk dat een varkenshouder genoeg inkomsten heeft om zijn rekeningen te betalen. Daartoe is het nodig om maandelijks de cijfers bij te houden. Tijdens de sessie leer je welke cijfers daarbij van belang zijn en hoe je deze analyseert. Alleen dan kan de varkenshouder tijdig bijsturen en oplossingen bedenken.