Agenda

Masterclass “Topklauwen voor topsporters!”

Bar & Brasserie Zwakenberg, Raalte
250 Rundveehouderij

Details evenement

08 december 2016
19:30 uur
Bar & Brasserie Zwakenberg, Raalte
GD
0900-1770, kies optie 1
zie website voor informatie

Hoe houdt u het beenwerk van uw topsporters optimaal?

Ieder jaar organiseert GD Academy 12 masterclasses door het hele land.  Dit speciaal voor melkveehouders met ambitie die dicht bij het vuur willen zitten als het gaat om informatie over diergezondheid.Die veehouders kozen dit jaar met grote meerderheid voor ‘klauwgezondheid’ als onderwerp voor de Masterclasses. Dit thema sluit natuurlijk goed aan bij de toenemende aandacht voor duurzaam melkveehouden en voor dierenwelzijn. Klauwproblemen horen per slot van rekening al jaren bij de top van afvoerredenen van koeien. En: een kreupele koe is altijd een koe met pijn.

 

Klauwproblemen komen niet zomaar ‘uit de lucht vallen’: veel afwijkingen zijn besmettelijk en sluimeren vaak al jaren op het bedrijf. Hoe weet je welke klauwproblemen er op een bedrijf spelen? Hoe herken je de eerste signalen? En wat kun je dan het beste doen? Maar, nog belangrijker: wat zijn de do’s en don’ts als het gaat om het voorkómen van klauwproblemen? En wordt een magere koe sneller kreupel of wordt een kreupele koe sneller mager? GD-rundveedierenartsen Debora Smits en Ryan van Egmond gaan tijdens de Masterclass in op deze en meer vragen.

 

Relatie met voeding

Hierbij zal Ryan van Egmond, als voedingsdeskundige binnen het FIT-team van GD, met name aandacht hebben voor de relatie tussen rantsoen en klauwgezondheid. Wat zijn de nieuwste inzichten op dit gebied? Hoe kun je  met je voedingsmanagement de klauwgezondheid beïnvloeden?

Debora Smits is rundveedierenarts bij GD en deskundige op het gebied van klauwgezondheid.

 

De Masterclasses worden georganiseerd door GD Academy en zijn een unieke kans om te sparren met dé deskundigen van GD op het gebied van klauwgezondheid en voeding. Zij brengen u op de hoogte van actuele onderzoeksresultaten vanuit de literatuur, maar delen ook praktische kennis en ervaringen vanuit de praktijk.

Deelname is gratis voor deelnemers aan melkmeesters en kost eenmalig 24,95 euro (excl. btw) voor niet-deelnemers. U mag een gratis introduce meenemen. Aanmelden kan eenvoudig via www.melkmeesters.nl .

U bent van harte welkom om  een masterclass bij u in de buurt te bezoeken!