Agenda

Cursus Grondstoffenkennis voor zelfmengende veehouders

SFR, Lelystad
289 Rundveehouderij, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

08 december 2016
09:00 uur
SFR, Lelystad
Schothorst Feed Research B.V.
info@schothorst.nl
0320-252294
335 ex. BTW

Steeds meer veehouders gaan over tot het inkopen van kernvoeders en het in eigen beheer inkopen en bijmengen van grondstoffen. De ontvangst en het gebruik van enkelvoudige grondstoffen vragen andere kennis van de veehouder. Hoe moet een grondstof beoordeeld worden bij ontvangst, wat zijn de risico’s, eigenschappen en toepassingen van grondstoffen, wat zijn de criteria om te bepalen welke grondstof wel of niet wordt gebruikt? Hoe ontstaan grondstoffen en welke invloed heeft het ontstaansproces op kwaliteit, veiligheid en gebruik?
De grondstoffen die in deze training aan de orde komen zijn de typische grondstoffen die door zelfmengende veehouders worden gebruikt. Daarnaast is er ruimte voor een aantal door de deelnemers specifiek gevraagde grondstoffen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:
- werkwijze ontvangst
- organoleptische controle
- kenmerken van de grondstof
- gevaren per grondstof
- toepassingen.

Registratie via website.