Agenda

Masterclass Smart Farming

t/m 28-11-2016 - Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
290 Rundveehouderij, Akkerbouw, Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Details evenement

21 - 28 november 2016
09:00 uur
Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Boerderij Academy
06-12 45 44 46
1795 euro

Het vak van boer is compleet aan het veranderen. Jarenlang hield precisielandbouw in: recht rijden. Nu staan we aan de vooravond van een doorbraak in smart farming, waarbij hoogwaardige meet-, regel- en aansturingstechnieken een steeds belangrijker rol is en gaat spelen in de akkerbouw en bij de veehouderij.

En we zijn goed op weg want de agrarische sector is één van de meest vernieuwende en innovatieve bedrijfstakken in ons land. De helft van alle boeren gebruikt al drones, satellieten en robots.

Het gebruik van ICT in de agri sector neemt toe. Deze ontwikkeling zal het boerenbedrijf sterk veranderen. De grote belofte van smart farming is dat hogere opbrengsten gepaard gaan met verduurzaming. Door het gebruik van ICT gaat het werk van boeren meer lijken op dat van datamanagers. Dit kan de machtsverhouding veranderen tussen boeren en hun afnemers, zoals groothandels en supermarkten. Afnemers gaan mee kijken in de bedrijfsvoering en daar hun financiële voordeel mee doen. Verder kan smart technologie leiden tot verdere schaalvergroting en industrialisering van het boerenbedrijf.

De Masterclass Smart Farming laat u op een andere manier naar uw onderneming kijken.

Boeren in de toekomst: Wat is de investering en wat levert het u financieel op?

Laat u inspireren op de Boerderij Academy door o.a. vooraanstaande praktijksprekers, hoogleraren van Nyenrode en Wageningen Universiteit en krijg nieuwe inzichten op het gebied van productinnovaties en het gebruik van technologie.

Uw resultaten:

* Verhoog uw productie en verlaag uw kosten
* Ga efficiënter om met grondstoffen
* Leer de mogelijkheden en de voordelen van Big data kennen
* Verbeter uw bedrijfsprocessen en word efficiënter
* Leer over verschillende productinnovaties
* Wordt duurzamer door nieuwe technieken

Voor wie?

Deze masterclass is ontwikkeld voor agrarisch ondernemers die op een nieuwe, duurzame manier willen boeren. Inzicht willen in nieuwe technologieën en product innovaties en daarmee willen werken aan de groei en winstgevendheid van hun onderneming.