Agenda

Kennissessie Alles voor gezonde dieren

Familie Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld, Saasveld
225 Varkenshouderij

Details evenement

10 oktober 2016
16:00 uur
Familie Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld, Saasveld
VarkensNET
info@varkensnet.nl
088 888 66 77
varkenshouders € 50,-. KPV-leden en studenten € 25,- p.p
Kennis maakt biggen gezond

Streptokokken en App kunnen voor flinke gezondheidsproblemen zorgen. De kennissessie biedt diepgaand inzicht in de oorzaken en effectieve maatregelen. We gaan aan de slag met een checklist en leren van experts en elkaars ervaringen. Met de opgedane kennis zorg je voor biggen die goed eten en gezond blijven: de basis voor goede prestaties op het vleesvarkensbedrijf.

Bij de aanpak van Streptokokken gaan we uitgebreid in op de rol van voeding en darmgezondheid. Op welke momenten is bijvoorbeeld een goede voeropname cruciaal. Hoe kun je al in het kraamhok zorgen voor een goede voeropname na het spenen. En wat is daarbij de invloed van sociaal gedrag. Ook een goede hygiëne is noodzakelijk. Wat zijn jullie ervaringen?

Het voorkomen van App vergt een totaalaanpak. Ook hier kan voeding een belangrijke rol spelen. Goed inzicht in de gezondheidsstatus is nodig, want PRRS, circo of wormen hebben een negatieve impact. Onderzoek laat zien dat contactstructuren en hygiëne grote invloed hebben op het voorkomen van App. Wat kun je hiervan leren?