Agenda

Melkvee XL

Dorhout Mees, Biddinghuizen
580 Rundveehouderij

Details evenement

30 september 2015
10:00 uur
Dorhout Mees, Biddinghuizen
Boerderij
Melkveehouder en Boerderij-abonnee € 50,- | Melkveehouder € 100,- | Periferie € 249,-

ARBEIDSKOSTEN: Gaat u voor € 4 of € 30 per uur?
Deze vraag staat centraal tijdens Boerderij MelkveeXL. Waar gaat u voor?

Arbeidskosten; zware automatisering en incidenteel los personeel/zzp
Tonny en Wim Bos houden in Zuidbroek (Gr.) 186 melk- en kalfkoeien en bijbehorend jongvee. Zij zetten in op vast personeel en zware automatisering. Tijdens Boerderij MelkveeXL legt Wim zijn keuzes op het gebied van arbeidskosten uit.

Bedrijfsbezoek bij de Familie Berghorst in Dronten
Jan Sebus Berghorst melkt in Dronten 700 koeien. Hij en zijn broer werken vooral met vaste buitenlandse krachten. Naast zijn deelname als spreker is een bezoek aan hun bedrijf in Dronten ook onderdeel van de inspiratiedag.

Smaken verschillen
Metske Kloppenburg, directeur van Abiant uitzendgroep neemt u tijdens zijn presentatie 'Smaken verschillen: De flexibiliteit van de arbeidsmarkt' mee langs de opties die u tegenwoordig heeft als het aankomt op flexibele arbeidskrachten.

Lage kosten
Frank Toonen houdt met zijn broer Jan in Meedhuizen 338 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Ze zetten het werk rond met behulp van anderhalve fte aan arbeid: een BBL-er en iemand met een Wajong-uitkering. Daarvoor is gekozen omdat er altijd toezicht aanwezig is.

Laat u ook inspireren door Wim, Jan Sebus, Frank en Metske en de andere sprekers. Bekijk het complete programma of meld u direct aan!