Agenda

Gras- en Maismanifestatie 2015

Marwijksoord 4, Marwijksoord
349 Rundveehouderij, Akkerbouw

Details evenement

17 september 2015
09:00 uur
Marwijksoord 4, Marwijksoord
Wageningen UR en Agrifirm
Wageningen UR Praktijkonderzoek Plant en Omgeving en Agrifirm organiseren ook dit jaar weer de Gras & Maïs manifestaties. Net zoals in voorgaande jaren is dit in Zuid Oost Nederland op Wageningen UR locatie Vredepeel en in het Noord Oosten van het land op de locatie Kooijenburg in Marwijksoord (nabij Rolde).

De Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra geeft tussen 9.30 en 9.45 in Marwijksoord een korte presentatie over het provinciale beleid voor bodem en duurzaamheid en de rol van de landbouw daarbij.
Bij zijn presentatie heeft hij de primeur om het eerste gedeelte te tonen van de promotiefilm over economische en duurzame maisteelt in Drenthe.

Door demovelden, workshops en de bedrijvenmarkt te bezoeken en de toelichting van deskundigen bij te wonen wordt de bezoeker in kennis gesteld van de laatste ontwikkelingen in de teelt van maïs en gras. Het overdragen van informatie en kennis, kort en bondig, staat centraal. Daarnaast is de manifestatie een plaats om elkaar informeel te ontmoeten en bij te praten over actuele zaken.

Thema 2015: Meer voer van eigen land

Onderwerpen:
Gras - plaza
- Diverse mengsels gras en gras/klaver
- Koeien in de wei

Maïs - plaza
- Demo snijmaïsrassen: Excellent assortiment Agrifirm
- Kwekersblokken: diverse kwekers tonen hun toprassen
- Onkruidbestrijding
- Gebreksziektenveld
- "Grondig boeren met maïs"

Precisie landbouw

Workshop: Kringloopwijzer

Deze dag telt mee voor verlenging van de spuitlicentie