Agenda

Eerste keuring Nederlands Fleckvieh op Fleckviehbasis

Bedrijf van de familie Jansen, Gendringseweg 37a, 7122 LT Aalten
414 Rundveehouderij

Details evenement

15 september 2015
13:15 uur
Bedrijf van de familie Jansen, Gendringseweg 37a, 7122 LT Aalten
Fleckvieh Stamboek
06-34157021
0
Eerste keuring Nederlands Fleckvieh op Fleckviehbasis

Op dinsdag 15 september 2015 is er bij de familie Jansen aan de Gendringseweg 37a te Aalten de eerste keuring van Nederlandse Fleckviehkoeien op Fleckviehbasis. Deze primeur wordt georganiseerd door het Fleckvieh Stamboek uit Nederland.
De familie Jansen is 12 jaar geleden als een van de eerste veehouders in Nederland begonnen met het inkruisen met Fleckvieh. Het zijn echte pioniers. Dat blijkt ook uit hun visie over de toekomst: "De omstandigheden zijn aan het veranderen. Duurzaam produceren is het credo. Dat vraagt van de boeren een andere aanpak zoals een beter grasland management en zorgen dat de koeien op tijd drachtig worden. Want iedere koe moet elk jaar een kalf brengen. Een goede vruchtbaarheid en gezonde koeien daar begint het allemaal mee. Dat is de motor van het bedrijfsrendement".

Onafhankelijke stamboekinspectie
Het Fleckvieh Stamboek Nederland kiest voor een onafhankelijke stamboekinspectie. Daarom komt het Fleckvieh Stamboek uit Duitsland met een delegatie naar Nederland. De Duitse stamboekinspecteurs zijn in dienst van de overheid. De gekeurde dieren zullen worden opgenomen in het erkende Nederlandse Fleckvieh Stamboek.

Programma dinsdag 15 september:
13.15 uur. Ontvangst met koffie bij fam. Jansen, Gendringseweg 37a, 7122 LT, Aalten. Tel: 0315 617 354.
13.30 - 14.15 uur. Presentatie door dhr. Bernd Luntz, hoofdinspecteur Fleckvieh Stamboek Duitsland.
14.30 - 16.00 uur. Demonstratie inschrijven Fleckviehkoeien door Dhr. Hans Stadler, inspecteur bij het Duitse Fleckvieh Stamboek. Tevens is er een bezichtiging van het bedrijf van de familie Jansen.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. De toegang is gratis en alles wordt vertaald in het Nederlands. We willen u vragen niet in bedrijfskleding te komen.

Met vriendelijke groeten namens het Fleckvieh Stamboek,

Voorzitter Hans van Soest 06-34157021