Agenda

Boerenversmarkt

t/m 06-09-2015 - Kwekerij Siem Munster, Slootdorp
219 Evenementenhal

Details evenement

05 - 06 september 2015
10:00 uur
Kwekerij Siem Munster, Slootdorp
Kwekerij Siem Munster
+31654325008
0
Boerenversmarkt op 5 en 6 september 2015
Op zaterdag 5 en zondag 6 september wordt in de Wieringermeerpolder een grootse Boerenversmarkt georganiseerd. Met deze markt willen boeren en tuinders uit de Kop van Noord-Holland laten zien wat voor mooie versproducten in deze regio geproduceerd worden en wie de man/vrouw achter het product is. Bezoekers kunnen proeven hoe kwaliteit vers van het land smaakt en de tuinders hebben recepten paraat om de mensen op ideeën te brengen wat er allemaal kan met hun product. Het aanbod op de markt is heel breed, denk bijvoorbeeld aan: verse knoflook, champignons (vele soorten), broccoli, appels en peren, jams en sapjes, aardappels, sla, knolselderij, rode bieten, Opperdoezer rondes, rode en witte kool, tulpenbollen, pompoenen, tuinplanten, eetbare planten, biologische groenten, paprika’s, vers schepijs, tomaten, wijn, vis, waddenproducten, kaas- en melkproducten, uien en (spelt)broden. Nieuw dit jaar zijn de Champignon Pluktuin van Koolen Champignons met vele soorten paddenstoelen om zelf te plukken en een toelichting op de zonne-energie centrale van Kwekerij Siem Munster, met maar liefst 1500 zonnepanelen. Voor de aankleding van de markt is een samenwerking aangegaan met het Clusius College die in deze markt een mooi regioleerproject voor de leerlingen Bloem & Styling ziet. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Er is ringsteken met pony’s, er zijn kalfjes en geitjes om te aaien en er is een groot springkussen.
De Boerenversmarkt vindt plaats in de schuren, kassen en op het erf van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp, beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis. Hierdoor is het evenement onder alle weersomstandigheden te bezoeken. De markt wordt op zondag 6 september afgesloten met een Goede Doelen Diner in de kas, genieten van al het lekkers van het land, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Je Mag Er Zijn. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.boerenversmarkt.com en https://www.facebook.com/boerenversmarkt?fref=ts .