Agenda

Ploegkampioenschap Schouwen-Duiveland 2015

Scharendijke - Weelweg
336 Akkerbouw, Mechanisatie, Evenementenhal

Details evenement

29 augustus 2015
12:00 uur
Scharendijke - Weelweg
Gratis
Net als de vorige 40 edities worden dit jaar weer de Schouwen-Duivelandse ploegwedstrijden gehouden. Het evenement vindt 29 augustus plaats in de Weelweg te Scharendijke. Vanaf 12 uur wordt er gestreden om de titel bij de verschillende categorieën. De winnaars mogen zich een jaar lang ploegkampioen van Schouwen-Duiveland noemen. Voor jong en oud is er van alles te zien dus iedereen is van harte welkom!

Rond de 25 deelnemers, meestal jonge boeren, zullen met moderne trekkers een toegewezen veldje ploegen dat op verschillende punten wordt beoordeeld. Er kan met twee- drie- en vierscharige wentelploegen worden deelgenomen.

Een andere categorie, naast de moderne trekkers met ploegen, zijn de oude trekkers met dito ploegen. En uiteraard ontbreekt de categorie paardentractie met ploeg ook dit jaar niet. Dit alles bij elkaar maakt het schouwspel extra aantrekkelijk voor iedereen.

Naast de titel die de kampioenen een jaar lang mogen dragen mogen ze ook deelnemen aan de provinciale ploegkampioenschappen. Deze wedstrijd wordt gehouden op 5 september in Wilhelminadorp.

Opgave is voor 25 augustus bij D.J. de Bree; 0111-695040 of 0653534900