Agenda

Oogstdag

Museumboerderij 'Erf 29', Kampereiland
211 Boerderij Academy, Evenementenhal

Details evenement

15 augustus 2015
11:00 uur
Museumboerderij 'Erf 29', Kampereiland
Erf 29
038 - 33 88 122
€3,- p.p, kinderen t/m 12 jaar gratis
Op zaterdag 15 augustus vindt de 20e editie van de Oogstdag Kampereiland plaats. Er is veel te zien en te beleven op het terrein van de museumboerderij aan de Heultjesweg zoals oude landbouwtechnieken, een rondrit op een jachtwagen, een kalver- en pinkenkeuring, een boeldag, oldtimershow, kraampjes met streekeigen producten en nog veel meer!

De activiteiten tijdens de Oogstdag geven een goed beeld van de lange voorgeschiedenis en het leven van vroeger op het Kampereiland. De oogst vormt hierbij het belangrijkste onderdeel. Je kunt zelf zien hoe  vroeger de hooi- en graanoogst verliep en ook zijn er demonstraties van zelfbindermaaien, grasmaaien en het schudden van het hooi.

Om een bezoekje aan de Oogstdag zo leuk en gemakkelijk mogelijk te maken rijden er ieder half uur tussen 11.00 uur en 15.00 uur, gratis oldtimerbussen vanaf het Stationsplein in Kampen naar de Oogstdag op het Kampereiland. Indien u op het Stationsplein even moet wachten op de volgende bus dan is dat helemaal niet erg. U kunt dan namelijk alvast de sfeer proeven van de Oogstdag en een kijkje nemen bij oude landbouwvoertuigen. De laatste bus vanaf de Oogstdag weer terug naar Kampen, vertrekt uiterlijk om 17.00 uur.