Agenda

Historisch Oogstfeest

Monumentale boerderij Den Oude Dijk, Katerdam 1, 4171 BE Herwijnen
720 Akkerbouw

Details evenement

22 augustus 2015
10:00 uur
Monumentale boerderij Den Oude Dijk, Katerdam 1, 4171 BE Herwijnen
Historische Vereniging Den Oude Dijk
info@denoudendijk.nl
0624976105
--
Demonstraties in historische kledij met o.a. dorsmachine uit twintiger jaren van de vorige eeuw met riemaandrijving en aanverwante gereedschappen, dorsmolen met paarden en een met paard aangedreven vorkjesschudder. Verder verkoop van o.a. streekproducten, (demonstraties van) oude ambachten en aanverwante activiteiten. Ivm thema “Paardenkracht” div. demonstraties door ruiter- en menvereniging Tielerwaard West. Koffie/thee met zelfgebakken fruittaarten, aardappeltwister en andere lekkere versnaperingen. Gezellige zitjes met zicht op de monumentale boerderij “Den Oude Dijk” uit 1651 die ook gedeeltelijk te bezichtigen is.
Deze boerderij is in 2014 genomineerd voor het mooiste Gelderse Boerenerf!
Muziek door het historische mannenkoor en de boerenkapel. Aankleding met vorm (fruit)bomen en oude boerenwagens. Een historisch evenement voor jong en oud! www.facebook.com/denoudendijk